Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ


Υπάλληλος της πολεοδομίας Καπανδριτίου, 67 ετών, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με έναν 40χρονο ιδιώτη, πολιτικό μηχανικό, συνεργό του, για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και "ξέπλυμα χρήματος".

Ο κρατικός λειτουργός, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκβίαζε ιδιώτη ιδιοκτήτη σπιτιού να του δώσει 4.000 ευρώ, αλλιώς θα χαρακτήριζε αυθαίρετο το σπίτι για το οποίο είχε ζητήσει άδεια από την πολεοδομία.

Ειδικότερα, πριν από περίπου οχτώ μήνες ο 40χρονος απευθύνθηκε στην πολεοδομία Καπανδριτίου, προκειμένου να μεταβιβαστεί στο όνομά του και στο όνομα της συζύγου του η άδεια κατοικίας που είχε αγοράσει πριν από δυόμισι χρόνια, ώστε να ανανεωθεί η διάρκεια ισχύος της και να πάρει εργοταξιακό ρεύμα.

Την υπόθεσή ανέλαβε ο 67χρονος υπάλληλος της πολεοδομίας, ο οποίος, έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη του σπιτιού του, σύστησε τον 40χρονο πολιτικό μηχανικό, προκειμένου να του συντάξει τις σχετικές μελέτες, με αμοιβή 300 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, ο πολιτικός μηχανικός τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και απαίτησε εκβιαστικά, 4.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι τα ζήτησε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας για να διεκπεραιώσει την υπόθεση, διαφορετικά θα ενέτασσε την οικοδομή στο Τμήμα Αυθαιρέτων Κατασκευών και θα επέβαλλε πρόστιμο 15.000- 20.000 ευρώ.

Ο 40χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και προσημειώθηκαν τα χρήματα.

Σήμερα το πρωί, σε καθορισμένο ραντεβού, ο 40χρονος παρέδωσε τα χρήματα στον συνομήλικο πολιτικό μηχανικό, ο οποίος στη συνέχεια τα παρέδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας.

Την ώρα εκείνη επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή του πολεοδόμου βρέθηκαν 3.200 ευρώ από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ τα υπόλοιπα 800 τα είχε πάρει ο πολιτικός μηχανικός ως αμοιβή για τις "υπηρεσίες" του.

Στο γραφείο του 67χρονου υπάλληλου βρέθηκαν άλλα 10.755 ευρώ, που εξετάζεται η προέλευση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου