Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ



“Λύσσαξαν” οι φαρμακοβιομήχανοι για την μείωση των υπερκερδών τους


“Λύσσαξαν” οι φαρμακοβιομήχανοι για την μείωση των υπερκερδών τους

Δεν μπορούν να το χωνέψουν, κάποιοι φαρμακοβιομήχανοι, ότι τους μείωσαν κι άλλο τα υπερκέρδη τους. Μετά την απόφαση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στα 2,88 δισ. ευρώ για το 2012, από τα 3,6 δισ. ευρώ που ήταν το 2011… άρχισαν μέσω ιστοσελίδων, περιθωριακών blogs, και κάποιων «φιλικών» μέσων ενημέρωσης που επηρεάζουν, να «σκούζουν» στην κυριολεξία, για το «πάγωμα» της φαρμακευτικής δαπάνης το τρέχον έτος στα 2,88 δισ ευρώ.
Το επιχείρημα τους; Ότι οι ασφαλισμένοι «κινδυνεύουν» να παίρνουν πάμφθηνα  φάρμακα «κακής ποιότητας», που σύμφωνα με την προπαγάνδα τους, παράγονται σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Αυτό σημειώνουμε ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια των φαρμακοβιομηχάνων.
Πάντως αν έχουν τόσα σοβαρά στοιχεία οι καπιταλιστές του φαρμάκου, δεν έχουν παρά να τα δώσουν και στον εισαγγελέα και στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πολίτες…
Ο υπουργός Υγείας πάντως σε δηλώσεις του για το θέμα είπε πως «το ακριβές ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2012 είναι 2,88 δισ. ευρώ, που επιμερίζεται σε 24 εκατ. ευρώ τον μήνα. Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται από τη συμφωνία που θα υπογράψουμε να διαθέσουμε ούτε ευρώ παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου