Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΚYΡΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ WIND


Η WIND ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ, ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 200 ΕΥΡΩ!!! - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ WIND.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 200 ΕΥΡΩ-

Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Πύργου, αλλά και η κατακραυγή πολλών πολιτών στις σελίδες της Wind σε facebook και twitter, ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού του Κωνσταντίνου Παπαδάτη. Αρχικά, η Wind είχε προχωρήσει σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του Κ. Παπαδάτη, βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι του, πρώτη κατοικία με εκτιμητέα αξία 58.000 ευρώ, για το ποσό των 200 ευρώ! Σήμερα, μέσω των Social Media η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά "κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής".  

 Η ανακοίνωση της Wind που ανέβηκε σήμερα στο twitter:   Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Πύργου, αλλά και η κατακραυγή πολλών πολιτών στις σελίδες της Wind σε facebook και twitter, ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού του Κωνσταντίνου Παπαδάτη. Αρχικά, η Wind είχε προχωρήσει σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του Κ. Παπαδάτη, βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι του, πρώτη κατοικία με εκτιμητέα αξία 58.000 ευρώ, για το ποσό των 200 ευρώ! Σήμερα, μέσω των Social Media η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά "κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής".  

 Η ανακοίνωση της Wind που ανέβηκε σήμερα στο twitter: "Ο πλειστηριασμός, που ήταν προγραμματισμένος για χθες το απόγευμα, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ μετά τη μεγάλη κινητοποίηση πολιτών που μπλόκαραν την είσοδο στα δικαστήρια του Πύργου."Ο πλειστηριασμός, που ήταν προγραμματισμένος για χθες το απόγευμα, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ μετά τη μεγάλη κινητοποίηση πολιτών που μπλόκαραν την είσοδο στα δικαστήρια του Πύργου.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, H WIND ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΓΕ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.

----------------
Απίστευτη εξέλιξη σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές επαγγελματία στον Πύργο και εταιρία κινητής τηλεφωνίας – Ξεσηκωμός χθες από πολίτες την ώρα του πλειστηριασμούΤου Γιάννη Σπυρούνη
Το σπίτι τετραμελούς οικογένειας στον Πύργο βγάζει σε πλειστηριασμό γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας για χρέος μόλις 200 ευρώ. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, οι παρενέργειες… της κρίσης έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ένα σπίτι εκτιμητέας αξίας 58.000 ευρώ, να «χάνεται» και μια οικογένεια να μένει στο δρόμο για ένα τόσο μικρό ποσό. Όμως η διαδικασία του πλειστηριασμού, χθες έπεσε στο κενό αφού δεν παρουσιάστηκε πλειοδότης στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου. Στο πλευρό του ανθρώπου που βλέπει να χάνεται ότι έχασε με κόπο 38 χρόνια τώρα, βρέθηκαν μέλη του κινήματος Δεν πληρώνω, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απλοί πολίτες που θέλησαν να συμπαρασταθούν απέναντι σε μια τόσο άδικη και απίστευτη εξέλιξη. 

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάτης, ιδιοκτήτης συνεργείου μηχανημάτων βαρέως τύπου στον Πύργο μιλώντας στους δημοσιογράφους ξετύλιξε το κουβάρι της πικρής ιστορίας του, λίγο πριν ξεκινήσει ο πλειστηριασμός του σπιτιού του. «Ποτέ 30 χρόνια δεν είχα κανένα αρνητικό στοιχείο εις βάρος μου στις συναλλαγές μου. Η εταιρία, έφτασε να προχωρήσει την αναγκαστική κατάσχεση της πρώτης κατοικίας μου, γιατί δεν πλήρωσα έναν λογαριασμό αξίας 600 ευρώ. Η κατάσταση είναι δύσκολή τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ψέμα ότι δεν είχα να τους δώσω αυτά τα χρήματα. Θεώρησαν καλό να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Ο λογαριασμός ήταν 630 ευρώ, είχα πληρώσει κάποια ποσά και είχε μείνει ένα υπόλοιπο περίπου 200 ευρώ. Μου ζητούσε χρήματα και η Εφορία και δεν είχα να δώσω. Η δουλειά μου έμεινε πίσω γιατί ο κλάδος μας με τα χωματουργικά μηχανήματα είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.  Για αυτή την τελευταία δόση φτάσαμε στην κατάσχεση του σπιτιού μου για 200 ευρώ». Να σημειώσουμε πως μαζί με τα δικαστικά έξοδα το ποσό έχει φτάσει στις 2500 ευρώ. 

Ο κ. Παπαδάτης δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ζήτησε διορία από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Βρίσκομαι εδώ για να παρακολουθήσω τον πλειστηριασμό του σπιτιού μου, να δω πως σωριάζονται 38 χρόνια δουλειάς σε ένα δευτερόλεπτο. Έχω δύο παιδιά ηλικίας 25 ετών ο ένας με πτυχίο πανεπιστημίου άνεργος και ο δεύτερος γιο μου πηγαίνει στο γυμνάσιο. Μας βγάζουν στο δρόμο… Το παιδί μου έκλαιγε προχθές το βράδυ, που θα πάμε, που θα μείνουμε χωρίς σπίτι. Νομικά μπορούν να γίνουν πολλά όμως χρήματα δεν υπάρχουν…».

Όμως ο κ. Παπαδάτης είναι από τους ανθρώπους στην ελληνική κοινωνία, που έχει πέσει θύμα της κρίσης διπλά. Από τη μια η πτώση στον τζίρο του αντικειμένου της δουλειάς του, από την άλλη το αθάνατο ελληνικό δημόσιο, που όπως υποστηρίζει του χρωστά από υπηρεσίες που έχει παράσχει, το ποσό περίπου των 12.000 ευρώ.
Ο Κυριάκος Μπίστας ένας από τους πολίτες που οργάνωσαν αυτή την κινητοποίηση αλληλεγγύης απέναντι σε ένα συμπολίτη που βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, τόνισε πως «πρόκειται για μια πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. «Έχει γίνει μια σημαντική κινητοποίηση με πολύ κόσμο για να αποτρέψουμε ένα πλειστηριασμό. Κάθε πλειστηριασμός κατοικίας είναι μια οικονομική βία και σήμερα αποτρέψαμε αυτή τη βία και τον συγκεκριμένο άνθρωπο να μείνει άστεγος όπως και από σήμερα δημιουργείται μια πλατιά Επιτροπή Αλληλεγγύης που θα αποτρέπει τον οποιοδήποτε πλειστηριασμό, όχι μόνο από μια πολυεθνική και ντροπή της αλλά και από την Εφορεία, από τις Τράπεζες, από όσα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας. Κανένας άνθρωπος, κανένα παιδί χωρίς σπίτι».

Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε πως στη διαδικασία του πλειστηριασμού που ξεκίνησε στις τέσσερις το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα, δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης και αναμένεται να επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα κοινοποιηθεί στον κ. Παπαδάτη. Στο χώρο των Δικαστηρίων κλήθηκε και η Αστυνομία που δεν παρενέβη σε κανένα σημείο και απλά ενημερώθηκε για τη διαδικασία και παρέμεινε στο χώρο έως ότου αποχωρήσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

2 σχόλια:

  1. Μετά από 4 χρόνια στη wind, αποφάσισα λόγω ανεργίας να το κάνω καρτοκινητό στις 25 Ιουνίου.. Με απεγκλώβισαν στις 23 Σεπτεμβρίου μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά πηγαινε έλα στο υποκατάστημα....Κι αν δεν πήγαινα τον αριθμό στη vodafone ωστε να αναλάβει εκείνη τη μεταφορά, ακόμα θα τραβιόμουν με τους κυρίους της wind...... Mακριά.......!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τα τελευταία γεγονότα στον Πύργο η WIND αποφάσισε να λανσάρει το νέο 4play με Ακίνητα-κινητά-σταθερά-internet!
    http://prntscr.com/200s3b

    ΑπάντησηΔιαγραφή