Ερωτηματικά, απορίες αλλά και πολλά ζητήματα προκαλεί στους πολίτες η πληγωμένη εικόνα του Παγκρητίου Σταδίου, που οι θυελλώδεις άνεμοι των τελευταίων ημερών δεν αποκαθήλωσαν μόνο μέρος του στεγάστρου του, αλλά και αποκάλυψαν τα όσα τραγελαφικά συνέβαιναν με τη συντήρησή του! (δείτε εδώ)

Ένα στάδιο- στολίδι μέχρι πρόσφατα της αθλητικής εικόνας του νησιού, που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, παραχωρήθηκε στο δήμο Ηρακλείου και σήμερα ''ξεγυμνώνεται'' από την ελλειπή συντήρηση!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive, όταν προέκυψε το πρόβλημα με το στέγαστρο, πριν από μερικές εβδομάδες, οι υπεύθυνοι του δήμου Ηρακλείου μάταια αναζήτησαν το φάκελο του στεγάστρου, ο οποίος ενώ θα έπρεπε να υπήρχε στο Ηράκλειο... αράχνιαζε σε κάποιο γραφείο της γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα το στέγαστρο θα έπρεπε να συντηρείται και να πλένεται, προκειμένου να αποφευχθεί η οξύδωσή του σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετά τα πρώτα 5 χρόνια από την παράδοση του, όμως ουδέποτε έγινε αυτό, αφού στο Ηράκλειο δεν υπήρχαν εξειδικευμένα συνεργεία που θα μπορούσαν να ανέβουν τόσο ψηλά και να πλύνουν το στέγαστρο!
Την ίδια ώρα οι δύο εταιρείες που είχαν αναλάβει τη συντήρηση του σταδίου, ελληνικών και γερμανικών συμφερόντων, βάσει της σύμβασης που είχαν υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο εισέπρατταν 1-1,5 εκ. Ευρώ το χρόνο, δηλαδή για τα χρόνια που παρέμειναν εισέπραξαν περίπου 10.000.000 ευρώ!

Τι έγιναν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια; Τι ακριβώς συντηρούσαν και ποιος ήλεγχε τις εταιρείες αν ήταν εντάξει με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις;
Ποιος λογικός πολίτης αυτού του τόπου δεν διερωτάται αν η εικόνα που έχει το σκέπαστρο του σταδίου, με τις σάπιες βίδες, τις λιωμένες σαν χαρτί διασυνδέσεις του σκεπάστρου και τα σκουριασμένα σίδερα, που μόνο από σύμπτωση δεν αποκολλήθηκαν σε κάποιο αγώνα προκαλώντας δυστύχημα, είναι τυχαία και δεν αποτυπώνει το έργο που έκαναν συνολικά οι συντηρητές του σταδίου;

Ποιος υπέγραφε και από ποιον πρέπει να ζητήσουμε τώρα την ευθύνη; Μήπως ο εισαγγελέας Ηρακλείου θα πρέπει να παρέμβει γιατί προφανώς πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση που μπορεί και να αποδειχθεί σοβαρότερη ως διασπάθιση του δημόσιου χρήματος;
Προς το παρόν οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους για να κάνουν το Παγκρήτιο και πάλι ασφαλές, διότι με την τωρινή εικόνα του είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια θεατών και αθλητών και επειδή αν δεν αντικατασταθεί το σκέπαστρο κινδυνεύει η αξιοπιστία της χώρας, λόγω της διοργάνωσης στίβου Μπρούνο Ζάουλι, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Ηράκλειο το καλοκαίρι, η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα!


Πηγή