Καμπάνα έριξε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στον πρώην Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργο Δεικτάκη, για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με την μεταφορά έδρας ταξί, στη Χερσόνησο.

Το δικαστήριο, επέβαλλε στον κ. Δεικτάκη, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, και αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 1 χρόνο, με τριετή αναστολή. Ο πρώην γενικός γραμματέας δικάστηκε ερήμην, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα. Νωρίτερα το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από το περιβάλλον του του κ. Δεικτάκη και προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα ταξί

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο ιδιοκτητών ταξί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Χερσονήσου και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμοι στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, ο κ. Δεικτάκης με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον Οκτώβριο του 2012, με πρόθεση, παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, απορρίπτοντας σιωπηλά την ένσταση που είχαν υποβάλλει 11 ιδιοκτήτες ταξί, μεταξύ των οποίων και οι δύο μηνυτές, κατά των αποφάσεων του Περιφερειάρχη Κρήτης, με τις οποίες εγκρίθηκε η οριστική αλλαγή έδρας ταξί στα τοπικά διαμερίσματα Κεράς, Γαλίφας, Χαρασού, Επάνω Βάθειας, Καινούργιου Χωριού, Κόξαρης, Καλού Χωριού, Σγουροκεφαλίου, στο δήμο Χερσονήσου.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι, οι αρμόδιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, είχαν εισηγηθεί εμπροθέσμως να γίνει δεκτή η ένσταση, για λόγους νομιμότητας. Το κατηγορητήριο, αναφέρει ότι ο κ. Δεικτάκης αν και διαπίστωσε ότι οι εν λόγω αποφάσεις του Περιφερειάρχη δεν είχαν εκδοθεί νόμιμα, εντούτοις δεν προέβη στην ακύρωσή τους. Αντιθέτως, με την σιωπηλή απόρριψη της ένστασης των 11, ο κ. Δεικτάκης σκοπό είχε να προσπορίσει παράνομο όφελος στους ιδιοκτήτες ταξί, που θα μετέφεραν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη Χερσόνησο. Ο κ. Δεκτάκης έχει δικαίωμα έφεσης, ενώ θέμα με την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, δεν υπάρχει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στους επόμενους βαθμούς της Δικαιοσύνης.



Πηγή