Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Νεκρά πρόβατα σε κάδο απορριμμάτων

 

Θεατές σε ένα αποτρόπαιο θέαμα έγιναν οι κάτοικοι του Γιόφυρου στην Κρήτη. Ασυνείνητος πέταξε νεκρά πρόβατα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής. Αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται σχολείο
 
Τριτοκοσμικές εικόνες συνάντησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι περιοχής του Γιόφυρου στην Κρήτη, λόγω κάποιων ασυνείδητων που επέλεξαν να αφήσουν νεκρά πρόβατα μπροστά από κάδους απορριμμάτων, δίχως να φροντίσουν για την υγειονομική ταφή τους. Το θέαμα ήταν αποκρουστικό προκαλώντας την αγανάκτηση, αλλά και τη δυσφορία κατοίκων και περαστικών που μέρα μεσημέρι και με υψηλές μάλιστα θερμοκρασίες αντίκριζαν τέτοιες εικόνες σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Γιόφυρου, όπου μάλιστα λίγα μέτρα παρακάτω υπάρχει και σχολείο.
Με τις γάτες, αλλά και τις μύγες να περιτριγυρίζουν τα νεκρά ζώα, η δημόσια υγεία τίθεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, αφού η περιοχή μετατράπηκε αν μη τι άλλο σε εστία μικροβίων και οι ίδιοι, μη έχοντας άλλη λύση, κρατούν ερμητικά κλειστά τα σπίτια τους.
Κάτοικοι και περαστικοί αγανάκτησαν με το θέαμα αλλά και την αναλγησία εκείνων που άφησαν τα κουφάρια των ζώων σε κοινή θέα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.
Δίπλα σε σχολείο
Μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από τους κάδους βρίσκεται σχολείο, οι μαθητές του οποίου περνούσαν ακριβώς μπροστά από τους κάδους για να πάνε στο μάθημα.
Οι περίοικοι διαμαρτύρονταν, λέγοντας ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι περαστικοί κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποια ασθένεια. Όλοι εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για τα μικρά παιδιά, που πλησίαζαν περισσότερο τα κουφάρια.

Πηγή

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου