Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ




Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπεξαίρεσε 466.000 ευρώ


Ιδιαίτερα μακρύ... χέρι φαίνεται πως είχε ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά στο τέλος δεν γλίτωσε τις χειροπέδες. Ο συγκεκριμένος 53χρονος κατηγορείται πως υπεξαίρεσε περισσότερα από 466.000 ευρώ.

Το ποσό προοριζόταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.,σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπάλληλος είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διάφορων χρηματικών ποσών, που προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών που έχουν υπηρεσίες υπουργείων και πρεσβειών της χώρας στο εξωτερικό.
Το τελευταίο διάστημα όμως, ο υπάλληλος με διάφορες μεθοδεύσεις δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες», που φτάνουν τα 153.311 ευρώ όπως και φακέλους με τη μισθοδοσία του προσωπικού στις πρεσβείες. Για αυτό το λόγο συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Από τη συγκεκριμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 52 περιπτώσεις «αξιών», από τις οποίες είχε υπεξαιρεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 466.194,87 ευρώ. Παράλληλα, όταν έγινε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου, αλλά και στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα, μια επιταγή αξίας 1.513,17 ευρώ σκισμένη σε κομμάτια και πλάκες ισπανικού κηρού για τη σφράγιση φακέλων ή δεμάτων, πολλές εκ των οποίων έφεραν ενδείξεις πρόσφατης χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου