Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΕΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΝΑ ΦΑΣ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά γκοφρέτες καλαμποκιού της ΑΒ Βασιλόπουλος [εικόνα]

Βιολογικές γκοφρέτες καλομποκιού, βελγικής προέλευσης που διακινεί η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος ανακαλεί από τα ράφια ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Οπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ σε σχετική του ανακοίνωση, ειδοποιήθηκε μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (RASFF), για τη διακίνηση γκοφρέτας καλαμποκιού στην οποία διαπιστώθηκε η παρουσία μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol) πάνω από το νομοθετημένο όριο.

Πρόκειται για το προϊόν βιολογικής γεωργίας «AB Bio καλαμποκο-γκοφρέτα», βελγικής προέλευσης, σε συσκευασία των 120g, με ημερομηνία λήξης 27/01/15 και αριθμούς παρτίδας LOT 29 & 30, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση  «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ». 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, το οποίο απεικονίζεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου