Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΗΣ ΗΡΩΪΝΗΣ


Μ. Γιαννουσάκης: Ο βίος και η πολιτεία του εφοπλιστή που βρέθηκε με 1.100 κιλά ηρωίνη

Ο 40χρονος Μάκης Γιαννουσάκης είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στο Κεφαλάρι και από το 2012 της ναυτιλιακής εταιρείας G-Tankers Petroleum FZE με έδρα την πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με Το Βήμα. Είναι γιός του Μιχάλη Γιαννουσάκη, πρώην συζύγου της Αλέκας Κανελλίδου. Ο Μιχάλης Γιαννουσάκης γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν 26χρονο μέσα στο μπαρ του στoυς Αμπελόκηπους τον Μάρτιο του 2009, σε ηλικία 63 ετών. Ο δράστης, που είχε κατηγορηθεί για εκβιάσεις, όπως είχε αναφέρει τότε στους αστυνομικούς, ήταν γνωστός του γιου του θύματος, τον οποίο είχε γνωρίσει στο μπαρ του στο Κεφαλάρι στην οδό Κολοκοτρώνη. «Έτσι γνώρισα τον 63χρονο που δεν τον χτύπησα για λόγους εκβίασης αλλά σε εξέλιξη ενός απλού καβγά, γιατί είχε απολύσει μια φίλη μου», είχε πει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Μάκης Γιαννουσάκης άνοιξε το κύριο μπαρ του στα βόρεια προάστια το 2004 και συνεταίρος του ήταν ένας 68χρονος, πρώην ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, που είχε εμφανισθεί και ως δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει Το Βήμα, το νυχτερινό κέντρο έκλεισε το 2011 με απόφαση του δήμου Κηφισιάς καθώς είχαν εντοπισθεί παραβάσεις. «Ο Μάκης από τη στιγμή που έκλεισαν τα μαγαζιά του έψαχνε άλλους τρόπους για να έχει σημαντικά εισοδήματα. Διατηρούσε προσωπικές επαφές με τη γόνο επιχειρηματικής οικογένειας με είδη υγιεινής ενώ απέκτησε επαφές με τη Μέση Ανατολή. Καθοριστικός στη ζωή του ήταν ο προ μερικών ετών θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί του 14χρονου γιου του (σ.σ. το άλλο παιδί του είναι κατηγορούμενο για την υπόθεση της ηρωίνης λόγω ορισμένων επιβαρυντικών SMS που εντοπίστηκαν από το κινητό του). 

 Παράλληλα διατηρούσε επαφές με ορισμένους παράγοντες ΠΑΕ του κέντρου», είπαν στο Βήμα άτομα που γνωρίζουν στον συλληφθέντα για την υπόθεση της ηρωίνης. Ο ρόλος του 40χρονου στο κύκλωμα μεταφοράς ηρωίνης έγινε αντιληπτός μόλις το τελευταίο 24ωρο της έρευνας των αξιωματούχων του Λιμενικού και ουδέποτε είχε απασχολήσει ουσιαστικά τις διωκτικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο συλληφθείς θα υποστηρίξει ότι η αποθήκευση του μισού τόνου ηρωίνης στο σπίτι του στην Φιλοθέη «έγινε εν αγνοία του»!

Η εταιρία τάνκερ χωρίς...τηλέφωνα και η Μέση Ανατολή
Η εταιρεία του G-Tankers Petroleum FZE φέρεται να συστάθηκε το 2012 με άδεια η οποία έληγε τον Αύγουστο του 2014. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι σε καμιά από τις καταχωρίσεις της δεν εμφανίζει ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ, αλλά μόνο ένα προσωπικό mail του «Μάκη Γιαννουσάκη». Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται ως μέλος της «G Tankers Group» που είχε δραστηριοποιηθεί το 2005 στη Μαύρη Θάλασσα και επέκτεινε τις δραστηριότητές της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Facebook και ο...Τσάκας
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο 40χρονος εφοπλιστής, πριν δυο χρόνια, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει: Μακάρι να είναι σωστές οι πληροφορίες σου Αντώνη. Αλλά για να το γράφεις με τόσο σιγουριά θα έχεις πηγές από μέσα. Δεν είναι σαφές αν η φράση αυτή αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την υπόθεση ηρωίνης αφού, όπως ανέφεραν Έλληνες αξιωματικοί, «έχουμε διαπιστώσει ότι μέλη των κυκλωμάτων συνεννοούντο μέσω των ίδιων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης». Μέσω Facebook, ο Γιαννουσάκης είχε κάνει αρκετές αναφορές και για την... προσπάθεια, πριν δυο χρόνια, του Βλάση Τσάκα να εμφανίσει Άραβα πρίγκιπα ως ενδιαφερόμενο για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου