Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣΣημείωση Gaidouristas

Το παρακάτω άρθρο είναι το απόλυτο ξεφτίλισμα της Ελληνικής οικονομίας και νοοτροπίας και δείχνει καθαρά τα αίτια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Κινδυνεύει η ζωή μας από αγγουράκια Ισπανίας που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας …. αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα που μπορεί να παράξει τα καλύτερα αγροτικά προϊόντα στον κόσμο ….

Ο νέος διατροφικός εφιάλτης με τον ιό των λαχανικών φαίνεται πως βρίσκεται εδώ για να μείνει, καθώς τα θύματα αυξάνονται, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Στη Γερμανία, 14 άνθρωποι έχουν πεθάνει και εκατοντάδες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία από βακτηριακή γαστρεντερίτιδα και μολύνσεις που οφείλονται σε μολυσμένα λαχανικά, κυρίως αγγουράκια.

«Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί» δήλωσε ο Oliver Grieve, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Schleswig-Holstein, όπου κουράρονται πολλοί ασθενείς με το βακτήριο Ε.Coli.

Εκτιμάται ότι το ξέσπασμα του ιού έγινε από ισπανικά αγγουράκια βιολογικής καλλιέργειας που εισήχθησαν στη Γερμανία. Ωστόσο η Ισπανία αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμα σαφές από πού και γιατί ξεκίνησε.

Στη Γερμανία επισήμως έχουν προσβληθεί 329 άνθρωποι, αν και νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 1.200. Αλλα 36 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Σουηδία. Και οι 36 ασθενείς είχαν ταξιδέψει και καταναλώσει λαχανικά στη Γερμανία.

Στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα, ενώ ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι δεν έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα μολυσμένα αγγούρια.

Πάντως οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ήδη το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων έχει αποστέλλει οδηγίες σε νοσοκομεία ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα τις περιπτώσεις που συνδέονται με την επιδημία αυτή.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, που συνοδεύεται από διάρροια με αίμα, και που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να δηλώνονται αμέσως στο Κέντρο.
Επίσης ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να πλένουν τα λαχανικά με άφθονο, τρεχούμενο, καθαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου