Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ;

Ψυχίατρος στην Αθήνα κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 740.000 ευρώ

Ψυχίατρος στην Αθήνα κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 740.000 ευρώ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει ένας ψυχίατρος στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον έλεγχο αναντιστοιχία, που υπερβαίνει τις 740.000 ευρώ, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τραπεζικών του λογαριασμών, για το διάστημα μεταξύ 2006 έως και 2012.

Συγκεκριμένα, μετά από μακροχρόνια έρευνα και εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προανακριτικό υλικό, που αφορά στον γιατρό, για διερεύνηση της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής καθώς και της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ανακριβής έκδοση στοιχείων εσόδων, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.
Ακολούθησε εκτενής χρηματοοικονομικός έλεγχος των φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων του ψυχιάτρου, κατά τον οποίο, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία, η οποία υπερβαίνει συνολικά τις 740.000 ευρώ μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων, που είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, μεταξύ των ετών 2006 έως και 2012.

Συντάχθηκε «Έκθεση Ελέγχου και Παράθεσης Οικονομικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της τυχόν προκύπτουσας φοροδιαφυγής και να εξεταστεί τυχόν παράβαση της ως άνω σχετικής νομοθεσίας .

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου