Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΑΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΑΔΕΣ !!

ladi
Αυτά είναι τα 4 νοθευμένα λάδια που εντόπισε ο ΕΦΕΤ. Πωλούνταν ως έξτρα παρθένα ελαιόλαδα & ήταν ηλιέλαια με…μπογιά!

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα…οποία πωλούνται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ηλιέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα: Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Δ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

3 σχόλια:

 1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.....ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ....ΣΤΡΩΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι κλείσιμο μερικούς μήνες ρε ? κλείσιμο για πάντα και αποζημιώσεις στον κόσμο !

   Διαγραφή
  2. Ε.. οχι και κλεισιμο για παντα. Εγω θα προτεινα για τιμωρια να αναγκαστουν να καταναλωσουν οι ιδιοι αυτα τα λαδια ... και καλο καρκίνο

   Διαγραφή