Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ !!

Αυστρία: Έχει εισπράξει από την Ελλάδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε τόκουςΑυστρία: Έχει εισπράξει από την Ελλάδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε τόκους

 
Σε 101,73 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε στοιχεία από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύει σήμερα, Τρίτη, το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της χώρας αυτής με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το 2010, ενώ η Βιέννη έχει αναλάβει επιπλέον εγγυήσεις ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια στο πλαίσιο του EFSF.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στο ΑΡΑ από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ), οι αυστριακές τράπεζες, όπως και πολλές τράπεζες άλλων χωρών, έχουν αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αξιώσεις των ευρισκόμενων κατά πλειοψηφία σε αυστριακή ιδιοκτησία τραπεζών απέναντι στην Ελλάδα, ανέρχονταν στα τέλη του 2014 σε «μόλις» 153 εκατομμύρια ευρώ και, ως εκ τούτου, οι άμεσοι κίνδυνοι από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν σχετικά μικροί, επισημαίνεται από την πλευρά της ΑΚΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου