Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΑΝ


Πώς δρούσε το κύκλωμα των φερόμενων ως εκβιαστών δημοσιογράφων - Ολοι οι διάλογοι
ΟΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΠώς δρούσε το κύκλωμα των φερόμενων ως εκβιαστών δημοσιογράφων - Ολοι οι διάλογοι

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για το φερόμενο ως κύκλωμα δημοσιογράφων που φέρονται να εκβίαζαν τράπεζες και ΔΕΚΟ για να αποσπάσουν διαφημίσεις και χορηγίες.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Τρίτη στις εισαγγελικές αρχές οι οποίες τους άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.  
Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από την Α.Κ, υπεύθυνη γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με την δικογραφία:

Στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά ο οποίος "απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying".
Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Οι απειλές για το παιδί της

Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Μουσσάς την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της, λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία όπως κατέθεσε η ίδια. Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στον Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα «Ακρόπολη».

Η απόφαση για άρση απορρήτου

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και Attica Bank ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.
Σημειώνεται ότι ο Μουσσάς είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η ΑΚ και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της.
Μετά από αυτή την κατάθεση της ΑΚ όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.


«Εχουμε ομάδα που ελέγχει έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ»

Στις 12 Φλεβάρη η ΑΚ συναντήθηκε με τον Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι οι φίλοι του έχουν φτιάξουν μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Οταν θέλουμε να γ@@@@@με, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@@@@@με μέσα από την κυβέρνηση».

Οι επιθέσεις κατά Παππά, Μητσοτάκη, Μεϊμαράκη, Μαρινάκη
Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών. Στη συνάντηση, ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, του Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Όταν η Α.Κ. ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στο Μαυρίκο ο Μουσσάς της απάντησε: «Αμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε». Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.
Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου 500.000-550.000 (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρίες).

Οι... συνεργάτες

Στη συνέχεια της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ. Τσιρογιάννης (lykabitos.gr), Β. Μπόνιος (kourdistoportokali), Νικ. Καραμπάσης (i-reporter.gr και press.com.gr), Γέρου (εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και περιοδικά με θέματα life style) και Γ. Φωτόπουλος (sofokleous10.gr και moneytimes.gr).
Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για το Φωτόπουλο από τον οποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα.

Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως το Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Με τον άλλο το μ@@@κα τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Γ. Τσιρογιάννη τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Τσιρογιάννης τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες στις εφημερίδες «Μπουρλότο», «Αξία» και «Καρφί» υπέρ του Ν. Παππά.
Ο... «αρχιμανδρίτης»

Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την ΑΚ όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα". Ο Μαυρικος ενημέρωσε το Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου στα Παραπολιτικά θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.

Η ΕΥΔΑΠ, η Δούρου και ο σύντροφός της

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μουσσάς με το Β. Μπόνιο, του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για το διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του, Ρένας Δούρου. Ο Μουσσάς φέρεται να του είπε να κατεβάσει ό,τι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίζει να γράφει θετικά.

Ανάλογη επικοινωνία είχε με τον Νικ. Καραμπάση, λέγοντάς του ότι θα εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην ΑΚ στον Μουσσά και τον Μαυρίκο. Ο τελευταίος της ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. όταν έφυγε ο Μαυρίκος, ο Μουσσάς ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.
Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες.

«Επίθεση στη ΔΕΗ»

Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Μουσσά και Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις. Φράγκου και Μουσσάς φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: "Η Δούρου μ@@@κα, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας, δεν θα πάρεις».

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κωστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει.

Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Σε επικοινωνία του με διευθυντή της ιστοσελίδας φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψίες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μουσσάς είπε χαρακτηριστικά: «Εχω δύναμη να τους γ@@@σω και να τις κάψουμε τελείως».

Η απάντηση από τον Μπόνιο, ιδιοκτήτη του kourdistoportocali.com
Λίγες ώρες μετά ο ιδιοκτήτης του kourdistoportokali απάντησε σε όσα περιγράφονται στην δικογραφία.
«Εχοντας πάει επί 10 χρόνια καροτσάκι όλες τις κυβερνήσεις ήταν λογικό για την Κολομβία των Βαλκανίων στην οποία ζούμε να βρεθεί το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” και ο ιδρυτής του σε μια δικογραφία.

Τόσους και τόσους ενοχλούμε καθημερινά με την παρουσία μας-άργησαν 10 χρόνια να ασχοληθούν μαζί μας με παρακρατικό τρόπο.
Οσο αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση η κα Αμαλία Κάντζου, επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΕΥΔΑΠ (στη φωτό ο ΔΣ της επιχείρησης κος Μπενίσης)  που έκανε την καταγγελία γνωρίζει πολύ καλά (το γνωρίζουν άλλωστε και οι κοριοί του Ρουμπάτη που με παρακολουθούν όπως αποδεικνύεται πάνω από ένα χρόνο-ωραίο κράτος) ότι δεν έστειλα ποτέ προσφορά για να λάβω χρήματα από την συγκεκριμένη επιχείρηση, παρότι είμαι βέβαιος ότι το έχουν κάνει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, παραδοσιακά και ηλεκτρονικά.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” στα 10 χρόνια της λειτουργίας του δεν έχει πάρει από δημόσιους οργανισμούς ούτε 5.000 ευρώ με μόνη εξαίρεση το ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν η παχιά αγελάδα για όλα τα ΜΜΕ.
Και από το KEEΛΠΝΟ δεν έχουμε πάρει σε διάρκεια 10 χρόνων πάνω από 40.000 ευρώ. Είμαστε περήφανοι γι΄αυτό γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να χτυπάμε καθημερινά σαν χταπόδι την εξουσία-της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένων- οι οποίες δεν έχουν κανένα λόγο (πέρα από τον εκμαυλισμό των ΜΜΕ) να διαφημίζουν το μονοπώλιο του νερού και του ρεύματος.

Μάλιστα ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που γνωρίζω είναι ο Παναγιώτης Μουσσάς τον οποίο έχω να συναντήσω πάνω από 10 χρόνια. Τους υπόλοιπους δεν τους έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, ούτε έχω μιλήσει ποτέ. Ο Μουσσάς ήταν στέλεχος της  Αttica Bank, τράπεζα η οποία ήταν πελάτης μου πολύ πριν προσληφθεί στην τράπεζα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος»

Ο συνήγορος του Χρήστου Φράγκου Αλέξης Κούγιας
Ο συνήγορος του εκδότη sofokleousin.gr Χρήστου Φράγκου, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ», υποστηρίζοντας ότι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των τριών κατηγορουμένων «θυμίζουν περισσότερο σενάριο». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το κατηγορητήριο αποτελεί αστυνομική «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά» ενώ απέρριψε και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης καθώς, όπως υποστήριξε, ο εντολέας του φέρεται ως μέλος «εγκληματικής οργάνωσης που απαρτίζεται από τρεις, εκ των οποίων οι δύο... δεν γνωρίζονται μεταξύ τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου