Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

                liapis-pinakida-paradrasi
Ο Λιάπης έκλεβε και από το ρολόι της ΔΕΗ

Από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα

Νέες καταγγελίες σε βάρος του Μιχάλη Λιάπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του για να γλιτώνει φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μετά τις αποκαλύψεις ότι πήρε κοινοτικά κονδύλια για να κατασκευάσει τουριστικό ξενώνα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, αλλά έφτιαξε πολυτελές σαλέ.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», ο Μ.Λιαπής έφτιαξε και πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.


Από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%, προκύπτουν τα εξής εντυπωσιακά δεδομένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα:
Το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί οι οποίοι ωστόσο, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη. Μάλιστα, οι λογαριασμοί στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.
Η μια παροχή ρεύματος με αριθμό 4/42106881-01 αφορά 90 τετραγωνικά μέτρα κτίσματος και είναι παλαιά. Ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Μάρκου Λιάπη. Η δεύτερη παροχή ρεύματος πάλι στο Μεγάλο Χωριό, για το ίδιο ακίνητο, έχει ημερομηνία πρώτης σύνδεσης 3/7/2012, δηλαδή προν από 1,5 χρόνο. Είναι πάλι στο όνομα του Μάρκου Λιάπη και αφορά κτίριο 114 τ.μ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πρώτο ρολόι της ΔΕΗ, που είναι μονοφασική γραμμή, τον τελευταίο καιρό καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος γύρω στις 800 κιλοβατόρες, ενώ στο δεύτερο που αφορά το μεγάλο ρολόι και είναι τριφασική γραμμή, έγινε κατανάλωση γύρω στις 1500 κιλοβατόρες. Και οι δυο παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής χρήσης, όπως συμβαίνει όταν αφορά επαγγελματικούς χώρους. Αυτό είναι νόμιμο τώρα που χρησιμοποιείται το κτίριο ως κατοικία, όχι όμως τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν ξενώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου