Στο εδώλιο ο Τομπούλογλου και δύο γιατροί για τη μίζα των 25.000 ευρώ

Στο εδώλιο ο Τομπούλογλου και δύο γιατροί για τη μίζα των 25.000 ευρώ

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου και σε δυο ακόμη πρόσωπα δείχνει το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ. αριθμόν 1940/2014 βούλευμα που εξέδωσε.
Το παραπεμπτικό βούλευμα έρχεται ένα περίπου χρόνο μετά τη σύλληψη του Χ. Τομπούλογλου. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος τότε είχε την ιδιότητα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, συνελήφθη πέρυσι παραμονή των Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ την οποία είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία.

Μάλιστα, η έκνομη συναλλαγή του βιντεοσκοπήθηκε από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Στο βίντεο – ντοκουμέντο που είδε μάλιστα το φως της δημοσιότητας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει έναν φάκελο με την «μίζα» 25.000 ευρώ που απαίτησε από τη διαφημιστική εταιρεία, προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα και να τον τοποθετεί στην εσωτερική τσέπη του παλτό του.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του ο Χ. Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα. «Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε.

Ωστόσο, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, που ήδη περιέχονται στη δικογραφία μαρτυρούν μάλλον τα αντίθετα: «Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω» ακούγεται να λέει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Μάλιστα, μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλλει στον Χ. Τομπούλογλου εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ αλλά και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Τώρα, με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Χ. Τομπούλογλου όπως και οι δυο ακόμη συγκατηγορούμενοι του παραπέμπονται να δικαστούν απο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας (κατά περίπτωση).
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Χ. Τομπούλογλου μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης είχε διαγραφεί από από τα μητρώα της ΝΔ για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».