Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Εξι αστυνομικοί φυλάνε το εξοχικό του τέως βασιλιά την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. ζορίζετα


Εξι αστυνομικοί φυλάνε το εξοχικό του τέως βασιλιά την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. ζορίζεται στην Αργολίδα


Υπό συνεχή αστυνομική προστασία φαίνεται πως βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ακόμη και όταν ο ίδιος και η οικογένειά του δεν βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τον τέως βασιλιά συνοδεύει στις επισκέψεις του και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» η 24ωρη φύλαξη της εξοχικής βίλας στο Πόρτο Χέλι δημιουργεί πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ τα προβλήματα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί του νομού Αργολίδος.

Το θέμα είχε αναδείξει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας από τον περασμένο Μάιο επικαλούμενη τα προβλήματα αστυνόμευσης του νομού από την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και τη δυσλειτουργία των τοπικών δυνάμεων λόγω της εντολής του υπουργείου για διάθεση αστυνομικών στη «φύλαξη προσώπων ειδικής κατηγορίας».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι τη βίλα στη Βερβερόντα φυλάσσουν έξι αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι δουλεύουν σε τρεις βάρδιες των δύο ατόμων, ενώ επιτηρούν διακριτικά και τη γύρω περιοχή ώστε να εντοπίζουν όποιον πλησιάζει στο χώρο.
Τονίζεται, μάλιστα, ότι μέχρι τον περασμένο Μάιο αστυνομική παρουσία υπήρχε μόνο τη νύχτα, ενώ το πρωί την ευθύνη είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
Επιπλέον, κάθε φορά που ο Κωνσταντίνος και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα ζητείται από το υπουργείο και πρόσθετη διάθεση εποχούμενων ένοπλων αστυνομικών να συνοδεύουν το αυτοκίνητο του τέως.

Αναφέρεται, ακόμη, πως το ίδιο συμβαίνει και όταν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ βγαίνει στη θάλασσα με το ιστιοφόρο του, με την ευθύνη να πέφτει στο Λιμενικό Σώμα το οποίο προσπαθεί με δυσκολία να διαθέσει άνδρες, δεδομένων των ελλείψεων προσωπικού.
Σύμφωνα, πάντα με το «Εθνος της Κυριακής» οι ελλείψεις είναι τέτοιες που όταν πρόσφατα έγινε γνωστό πως ένα από τα σκάφη του Λιμενικού κινδύνευε να μείνει ακινητοποιημένο, οι κάτοικοι οργάνωσαν έναν άτυπο έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα καύσιμα.
Από την πλευρά της η Eνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας (ΕΑΥΑ) αναφέρει ότι υπάρχει ειδική υπηρεσία VIP στην Αθήνα και προτείνει να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου