Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Δε θα πετάς μόνο μπουκάλια, θα τρως και γιαούρτια Γιάννη Πρετεντέρη

Δε θα πετάς μόνο μπουκάλια, θα τρως και γιαούρτια Γιάννη Πρετεντέρη 


Χορτασμένος θα πρέπει να πήγε για ύπνο ο Γιάννης Πρετεντέρης τη νύχτα που έφαγε το γιαούρτι καθώς και την πείνα κόβει και ένα ευχάριστο ελαφρύ ύπνο προσφέρει.



Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο να τον αναγνωρίσω. Σορτσάκι, χύμα ριχτό φαρδύ πουκάμισο και ασπρίλες, τον πέρασα για σοβατζή. Λέω σε κανά ξενοδοχείο ή νοικιαζόμενο θα έκανε κανα μερεμέτι ο μάστορας και κάθισε μέχρι αργά για να τα τελειώσει.

Αυτή είναι η ζωή όμως για τον κο Πρετεντέρη. Κάποτε σε έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Αρη πετούσε μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο. Θυμάται γιατί το έκανε αυτό; Επειδή κατά τη γνώμη του ο διαιτητής το είχε παρακάνει με τα σφυρίγματά του έχοντας εξαγριώσει την εξέδρα. Έτσι εισέπραξε τα μπουκάλια του.

Αυτό κατάφερε κι ο Πρετεντέρης. Εξαγρίωσε την κοινωνία. Το παράκανε με τα φαλτσολεγόμενά του. Και έτσι έπεσε το πρώτο γιαούρτι. Βέβαια δεν είπε τίποτε. Καλοκαίρι είναι, βράδυ είναι, το γιαούρτι δροσίζει και ευρώ υπάρχουν αρκετά στο πορτοφόλι του να πετάξει τα λερωμένα ρούχα για να αγοράσει άλλα.

Ο δημοσιογράφος που όντας εκ του συστήματος μας καλούσε σε "ανατροπή". Ποια ανατροπή; Των μιντιαρχών ας πούμε;

Ο άνθρωπος που πριν λίγους μήνες ομολογούσε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν έλεγε την αλήθεια ώστε να ασκηθεί πίεση στην κοινή γνώμη για το μνημόνιο. Δηλαδή στην πράξη μας είπε ότι τα ΜΜΕ κορόιδευαν τον κόσμο και δεν τον φώναξε ένας εισαγγελέας. Διότι άλλο το να είσαι μνημονιακός γιατί έτσι σου λέει το συμφέρον σου προβάλλοντας αληθή επιχειρήματα και διαφορετικό να λες παραμυθάκια.

Η προσφορά γιαουρτιού στο γνωστό και πολλές φορές εριστικό κο Πρετεντέρη δείχνει ότι το κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά δεν εντοπίζει τους ενόχους μόνο στη Βουλή και αυτό είναι καλό.

Θα πω κάτι κι ας ακουστεί σκληρό ή χαιρέκακο, όμως έτσι το αισθάνομαι. Χαίρομαι πολύ που προκλητικοί τύποι σαν τον κο Πρετεντέρη, άνθρωποι του κατεστημένου και πολιτικά πρόσωπα δε θα μπορούν εφεξής να κυκλοφορούν άνετα στους δρόμους όπως κάποτε για να χαρούν τα χαρτιά, συγγνώμη τα ευρώ, που τόσα χρόνια μάζεψαν αλλά θα πρέπει το κεφάλι τους να γυρίζει γύρω από το άξονα του όλη την ώρα όπως οι κεραίες στα αεροδρόμια. Ήταν δική τους επιλογή. Ας κάθονται τώρα μέσα ή ας περιορίζονται στις αυλές πολυτελών ξενοδοχείων παρέα με τα χαρτιά τους.

Αν δούμε την κοινωνία σαν μια μεγάλη αγελάδα, τότε ο κος Πρετεντέρης και η λοιπή παρέα την τάισε τόσα χρόνια πολύ χόρτο. Τώρα ήρθε η ώρα κι αυτή να κατεβάσει γάλα για να προσφέρει αφειδώς το γιαούρτι της.

του Στρατή Μαζίδη


Δε θα πετάς μόνο μπουκάλια, θα τρως και γιαούρτια Γιάννη Πρετεντέρη - See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/4229-de-tha-petas-mono-mpoukalia-tha-tros-kai-giaourtia-gianni-pretenteri#sthash.5TfPZpSk.E3kWeCfD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου