Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΨΑΡΕΥΑΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ INTERNET

Σύλληψη δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζαν μέσω διαδικτύου ανήλικα σε ερωτι

Σύλληψη δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζαν μέσω διαδικτύου ανήλικα σε ερωτικές συνευρέσεις

Οι δύο άνδρες ασκούσαν πίεση σε ανήλικα και τα εξανάγκαζαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους μέσω Facebook και μέσω Skype.

Σε βάρος του 32χρονου από τη Θεσσαλονίκη και του 28χρονου από την Κόρινθο σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Η δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνες έπειτα από καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών, που είχαν πέσει θύματα.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, οι δύο κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα προφίλ, επικοινωνούσαν μέσω «Skype» και «Facebook» με ανήλικα άτομα πιέζοντας τα να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους μέσω διαδικτύου.
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες γονέων οι δράστες ασκούσαν ψυχολογική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους και έστελναν άσεμνες φωτογραφίες στα ανήλικα παιδιά.
Μάλιστα η μια ανήλικη εκ των θυμάτων είχε υποστεί απειλές ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της αν έκοβε την επικοινωνία μαζί τους.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένας φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου