Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΚΕΣ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ Κα ΠΕΤΡΑΛΙΑ ;;


 Καταγγελία! Ο γιος του δημάρχου και ο γιος του Λιμενάρχη εκμεταλλεύονται την επιχείρηση στην ιδιοκτησία της Πετραλιά στην Σκόπελο...

“Σε συνέχεια των αναρτήσεών σας
σχετικά με την επιχείρηση «Kastani Beach Bar» στο Καστάνι
Σκοπέλου σας αναφέρω τα παρακάτω:
Την επιχείρηση εκμεταλλεύεται η εταιρία με την επωνυμία «Ν. Βασιλούδης – Ι. Ξηρογιάννης ΟΕ». Ο ένας εκ των εταίρων είναι ο γιος του πρώην και νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σκοπέλου κου Βασιλούδη και ο άλλος ο γιος του πρώην λιμενάρχη Σκοπέλου κου Ξηρογιάννη. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει λάβει τη με αριθμό 6/2011 άδεια λειτουργίας αναψυκτηρίου. Η οικοδομή που υπάρχει στο ακίνητο αυτό έχει ανεγερθεί με τη με αριθμό 51/2011 οικοδομική άδεια ισόγειου καταστήματος του Πολεοδομικού Γραφείου Σκοπέλου. Ειδικότερα επί των ζητημάτων:

1)Ο χώρος του καταστήματος ελέγχθηκε φέτος από την Πολεοδομία (υπάλληλος κα Σκαρβέλη – Πολεοδομία Δήμου Βόλου Λοιπές Πολεοδομικές Ενότητες) και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν «ξύλινοι βοηθητικοί χώροι καθ’ υπέρβαση της άδειας», δηλαδή αυθαίρετες κατασκευές. Μολονότι όμως ο Δήμος Σκοπέλου από 10-7-2014 γνωρίζει και βεβαιώνει την ύπαρξη των αυθαίρετων κατασκευών που μεταβάλλουν τους χώρους του καταστήματος (βοηθητικοί χώροι), μέχρι και σήμερα δεν έχει, όπως έχει σαφή υποχρέωση από το νόμο, ανακαλέσει την άδεια του καταστήματος ούτε έχει σφραγίσει το κατάστημα. Ούτε καν συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου, αλλά δόθηκε μόνο προθεσμία 4 μηνών στους ιδιοκτήτες να βάλουν τους αυθαίρετους χώρους μέσα στην άδεια. Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας (άρθρο 80 ) προβλέπει αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από τότε που συνέτρεξαν οι προϋποθέσεις για την ανάκληση της άδειας και η παράβαση του καθήκοντος αυτού ρητά αναφέρεται ότι συνεπάγεται πειθαρχική ευθύνη και ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος. Πρακτικά δηλαδή το κατάστημα λειτουργεί με βοηθητικούς χώρους που κατά μεγάλο μέρος είναι εκτός της πολεοδομικής άδειας.

2) Στο κέντρο του ανωτέρω ακινήτου υπάρχει υπαίθριο μπαρ – παρασκευαστήριο ποτών (στη διάθεσή σας υπάρχει και σχετική φωτογραφία). Το παρασκευαστήριο ποτών βρίσκεται μέσα στον ήλιο εκτεθειμένο σε καιρικά φαινόμενα κάτω μόνο από τη σκιά ενός δέντρου και μιας υποτυπώδους σκεπής από ψάθα. Εντός των ημερών θα έχω και αντίγραφα κατόψεων/ τομών του καταστήματος, για να φανεί αν το συγκεκριμένο παρασκευαστήριο φαίνεται μέσα στην άδεια του καταστήματος. Επίσης εντός των ημερών αναμένεται στο κατάστημα έλεγχος του ΕΦΕΤ για την ασφάλεια των τροφίμων/ ποτών.

3) Στο συγκεκριμένο αναψυκτήριο στις 18-7-2014 έγινε συναυλία του συγκροτήματος «VEGAS». Υπάρχουν φωτογραφίες στη διάθεσή σας. Το αν το συγκεκριμένο κατάστημα βάσει της άδειάς του (αναψυκτήριο) έχει δικαίωμα να διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις με δημόσια αναπαραγωγή μουσικής είναι υπό διερεύνηση από τη Διεύθυνση υγείας της Ν.Α. Μαγνησίας. Σε περίπτωση που κριθεί ότι η διενέργεια μουσικών εκδηλώσεων δεν είναι μέσα στην άδεια, πρόκειται για παράβαση που συνεπάγεται και αυτή ανάκληση της άδειας του καταστήματος.
Όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη εκδήλωση, τηλεφώνησα τόσον εγώ όσο και ο εντολέας μου στο Α.Τ. Σκοπέλου και ζητήσαμε να ελεγχθεί αν υπήρχε ειδική άδεια της ΑΕΠΙ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και εάν βάσει της αδείας το κατάστημα μπορούσε να οργανώσει μουσική εκδήλωση. Μάλιστα τη Δευτέρα 21/7 το πρωί έστειλα με φαξ αίτηση να μου χορηγηθεί αντίγραφο της δήλωσης. Η δήλωση που βεβαίωσε η Αστυνομία ότι κάναμε εγώ και ο εντολέας μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που ζητήσαμε να ελεγχθεί. Στις 18:30 της 18-7-2014 πήγε στο χώρο του καταστήματος περιπολικό διαρκούσης της εκδήλωσης (η οποία κράτησε μέχρι τις 19:00), πλην όμως σύμφωνα με τη βεβαίωση που εξέδωσε ο Διοικητής του Α.Τ. Σκοπέλου ελέγχθηκε μόνο η άδεια μουσικής του καταστήματος. Δηλαδή η Αστυνομία δεν έλεγξε τίποτε απ’ όσα καταγγέλθηκαν. Ούτε βεβαίωσε ότι τη συγκεκριμένη ώρα υπήρχε σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση, όπως και φυσικά δε βεβαίωσε ότι άδεια της ΑΕΠΙ για τη μουσική εκδήλωση κατά το χρόνο εκείνο δεν υπήρχε. Αναφέρονται στη βεβαίωση κάποια τιμολόγια της ΑΕΠΙ Μαίου 2014, αλλά αυτά αφορούν στη μουσική που παίζει γενικά το κατάστημα και όχι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, για την οποία χρειάζεται ειδική άδεια. Σε επικοινωνία μου δε με την υπεύθυνη της ΑΕΠΙ στο Βόλο τη Δευτέρα 21/7 το πρωί ενημερώθηκα ότι στις 17:30 thw 18/7 τηλεφώνησαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης και προφορικά αιτήθηκαν άδεια στον τηλεφωνητή της υπηρεσίας (η υπηρεσία δε λειτουργούσε). Το ότι την ίδια ακριβώς ώρα που οι υπεύθυνοι του καταστήματος τηλεφώνησαν στην ΑΕΠΙ έγινε και η καταγγελία στο ΑΤ Σκοπέλου ας εκτιμηθεί ελευθέρως. Όπως βεβαίως και ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι υπεύθυνοι είχαν ξεχάσει να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την άδεια της ΑΕΠΙ. Όπως και ότι η Αστυνομία που πήγε δεν είδε καν μουσική εκδήλωση. Πολλές συμπτώσεις….

4) Προ διετίας στο κατάστημα είχε ελέγξει η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας το ακίνητο και είχε βεβαιώσει κατάληψη αιγιαλού 37 τ.μ. (δηλαδή περίπου 1 μέτρο κατά μήκος του οικοπέδου). Υπάρχει σχετική τεχνική έκθεση στην Κτηματική. Το αν αποκαταστάθηκε η κατάληψη αυτή είναι άγνωστο σε μένα. Ως προς δε το ζήτημα των ομπρελών, γνωρίζω ότι υπάρχει σχετική άδεια του Δήμου Σκοπέλου, αλλά δε γνωρίζω ειδικότερα ζητήματα. Στη Διαύγεια μπορώ πάντως να αναζητήσω την άδεια.

5) Η άδεια μουσικής του καταστήματος έχει αριθμό 9/2014 και πρωτόκολλο 5801. Στη Διαύγεια υπάρχει αναρτημένη η άδεια μουσικής του καταστήματος, αλλά έχει αναρτηθεί άδεια μουσικής με αριθμό πρωτοκόλλου 5797. Το συγκεκριμένο κατάστημα φαίνεται πως έχει δύο άδειες μουσικής, μια αναρτημένη στη Διαύγεια και μια για εσωτερική χρήση. Μάλλον ο Δήμος Σκοπέλου που έβγαλε την άδεια τηρεί “διπλά βιβλία” ως προς τις άδειες που εκδίδει.

6) Σε πρόσφατη εκπομπή συναδέλφου σας που είχε αφιέρωμα στο συγκεκριμένο κατάστημα οι σερβιτόρες σερβίρανε με αποκαλυπτικά μαγιό (string). Πολύ ωραίο το θέαμα, αλλά οι εργασιακές συνθήκες του προσωπικού είναι κάτι που επίσης πρέπει να εξεταστεί. Το ότι κάποιος είναι εργαζόμενος και έχει ανάγκη να εργαστεί δε δίνει δικαίωμα στον εργοδότη να τον εκθέτει σε δημόσια θέα και στις ορέξεις και την αδιακρισία του κάθε πελάτη. Εντός των ημερών αναμένεται έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας. Τόσο για την ασφάλιση του προσωπικού όσο και για τις εν γένει συνθήκες εργασίας τόσο από άποψη υγιεινής και ασφάλειας όσο και από άποψη εργατικών δικαιωμάτων.

Προς το παρόν αξιολογήστε αυτά τα στοιχεία και έπεται συνέχεια.”
Μετά τιμής
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΕΩΝΗΣ
ΑΜ ΔΣΒ 696
“Πληρεξούσιος του Νεκτάριου Γκουμά του Δημητρίου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου