Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΣΤ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !!



 Έφαγε "Πόρτα" ο Φούχτελ στη Κέρκυρα


«Πόρτα» από τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο στη γερμανική προσπάθεια «συνεργασίας» με την Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας υπό το Φούχτελ, αφού αίτημα για επίσημη επίσκεψη και επαφές στο νησί απερρίφθη!

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα, Κ. Γισδάκης, απέστειλε γραπτή επιστολή στον Περιφερειάρχη με την οποία τον ενημερώνει ότι ο αντιπεριφεριάρχης της Περιφέρειας Φόρπομμερν Ρύγκεν κ. Grossklaus και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της πόλης Στραλζούντ κ. Liflenderr θα φτάσουν την Πέμπτη το μεσημέρι στην Κέρκυρα και θα παραμείνουν στο νησί έως και την Κυριακή!

Μάλιστα, επικαλείται και αντίστοιχη ενημέρωση που είχαν με το δήμαρχο Κ. Νικολούζο ζητώντας να προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση στο πλαίσιο που έχει βάλει για συνεργασία Γερμανίας – Ελλάδας ο Χ. Φούχτελ εδώ και δύο χρόνια. Έως σήμερα, οι επαφές είχαν βρει θετική ανταπόκριση από τον πρώην Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, αντίθετα με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος δεν είχε κάνει αποδεκτή τη συμμετοχή της πόλης της Κέρκυρας σε αντίστοιχο δίκτυο.

Θέλουν να «εκπαιδεύσουν» Κερκυραίους ως... υπάλληλους ξενοδοχείων!

Ως δέλεαρ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας κάνει λόγο και για ανοικτές θέσεις «εκπαιδευόμενων» εργαζομένων (κάτι αντίστοιχο με τους «εκπαιδευόμενους που δεχόμαστε στην Κέρκυρα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στα τοπικά ξενοδοχεία...) σε... γερμανικές ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και στους τομείς ξυλουργείου, πωλητών σε καταστήματα, αρτοποιών και αλυσίδας τροφίμων!Πρόκειται ουσιαστικά για εποχικές θέσεις εργασίας με τη μορφή της μετεκπαίδευσης, με (γερμανικό) στόχο την κάλυψη με φθηνό εργατικό δυναμικό θέσεων σε επιχειρήσεις της Γερμανίας, όπως κατ΄ επανάληψη έχει καταγγελθεί από ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Γαλιατσάτος: Nein!

Στην επιστολή του κ. Γισδάκη απάντησε ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος απορρίπτει το αίτημα για συνάντηση δηλώνοντας μάλιστα ότι έχοντας εκφράσει επανειλημμένως την κάθετη διαφωνία του στο πλαίσιο συνεργασίας που ο Φούχτελ προσπαθεί να επιβάλλει, δεν θα συνεχίσει την τακτική της προηγούμενης περιφερειακής αρχής!Μάλιστα, καταγγέλλει τις προσπάθειες Φούχτελ για την προωθούμενη συνεργασία ως «ετεροβαρής υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και ιδιαίτερα των ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων και ουδόλως λαμβάνει υπόψιν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που δοκιμάζονται από την εφαρμογή ,μέτρων και πολιτικών, στα οποία μάλιστα πρωτοστατεί το Γερμανικό πολιτικό προσωπικό»!

Θα το θέσει και στην ΕΝΑΕ

Ο κ. Γαλιατσάτος προαναγγέλλει πρωτοβουλία του στο πλαίσιο της Ένωσης Περιφερειών, ώστε να ακυρωθεί το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας με τη Γερμανία και να γίνει προώθηση ενός νέου πλαισίου συνεργασίας υπό την αρχή της αμοιβαιότητας..

Αρθρογράφος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ στο www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου