Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Απίστευτη απάτη -Πουλούσαν πολυτελείς κατοικίες, χωρίς να έχουν ιδέα οι ιδιοκτήτες 

Κομπίνα τεραστίων διαστάσεων είχαν στήσει όπως όλα δείχνουν κάποιοι επιτήδειοι, που κατάφερναν να πουλάνε πολυτελείς κατοικίες σε ακριβές περιοχές της Αττικής, χωρίς οι πραγματικοί ιδιοκτήτες να έχουν ιδέα για τη μεταβίβαση των ακινήτων.

Στην υπόθεση, που αποκάλυψε η «Καθημερινή» εμπλέκονται όπως όλα δείχνουν μία γυναίκα που παρίστανε τη μεσίτρια, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μία ομάδα συνεργατών γενικών καθηκόντων, πολλοί από τους οποίους με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Από τη δράση της, η ομάδα αυτή από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2013 φέρεται να πούλησε τουλάχιστον πέντε ακίνητα, εν αγνοία των ιδιοκτητών, εξαπατώντας και τους αγοραστές που έδωσαν χιλιάδες ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Σε μία από τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει μία διώροφη μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, μέσω της συγκεκριμένης μεσίτριας. Εκεί γνώρισαν την ιδιοκτήτρια- ή τουλάχιστον αυτό πίστευαν- και αργότερα τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος μάλιστα τους έδωσε και ταυτότητα και έδωσαν 10.000 ευρώ ως προκαταβολή.

Πριν υπογραφούν τα συμβόλαια, το ζευγάρι πήγε στο υποθηκοφυλακείο για έναν τελευταίο έλεγχο.  Ολα φαίνονταν να είναι εντάξει, μέχρι τη στιγμή που μία υπάλληλος που είχε ακούσει το όνομα του ιδιοκτήτη, θυμήθηκε ότι το ίδιο σπίτι είχε ήδη πουληθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα. Μία έρευνα στα αρχεία τη δικαίωσε, αν και ανακάλυψαν ότι αυτή η καταχώρηση είχε εντέχνως σκιστεί από τα χειρόγραφα βιβλία του υποθηκοφυλακείου.
Μόνο που το σπίτι είχε πουληθεί εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη το ανακάλυψε όταν επέστρεψε από τις διακοπές της και δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι, γιατί κάποιος είχε αλλάξει και τις πέντε κλειδαριές!

Η μεσίτρια και ο δικηγόρος της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν και οι ίδιοι από τον άνδρα που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης, αλλά σύμφωνα με την «Καθημερινή» η 50χρονη είχε εμπλακεί σε πανομοιότυπη υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας δύο διαμερισμάτων στο Μαρούσι το Μάρτιο του 2013, όταν η πραγματική ιδιοκτήτρια ήταν στο νοσοκομείο σε κώμα έπειτα από τροχαίο.

Εκείνος που εμφανιζόταν τότε ως δικηγόρος στην υπόθεση, στη συνέχεια προφυλακίστηκε για δύο παρόμοιες υποθέσεις. Η μία αφορούσε ένα ακίνητο στη Βάρκιζα που πουλήθηκε το 2009 για ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ ο ιδιοκτήτης είχε μετακομίσει προσωρινά στην Ταϊλάνδη. Η δεύτερη αφορούσε ακίνητο στη Βούλα, ιδιοκτησίας μονίμου κατοίκου Καλιφόρνιας, που είχε πουληθεί για 740.000 ευρώ. Αυτές οι υποθέσεις είναι ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν καθώς έχουν «παγώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου