Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ


Την έδιωξαν από το μαιευτήριο ενώ έπρεπε να γεννήσει άμεσα

Απίστευτα μοιάζουν τα όσα έζησε μια 41χρονη έγκυος γυναίκα μέχρι να γεννήσει. Ενώ ήταν να γεννήσει στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου", την έδιωξαν, αρνούμενοι επί τρεις μέρες να της κάνουν εισαγωγή παρά το γεγονός ότι η κατάστασή της ήταν επείγουσα μιας και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε καισαρική τομή.
Ενώ οι ίδιοι οι γιατροί του "Έλενα" είχαν διαβεβαιώσει την 41χρονη πως έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε καισαρική, ωστόσο εν τέλει  της είπαν να πάει αλλού να γεννήσει.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Αυγή", οι γιατροί του "Έλενα Βενιζέλου" δήλωσαν στην τεταρτότοκο, μετά τον τελευταίο υπέρηχο στον οποίο υπεβλήθη, ότι, με το ιστορικό των τριών καισαρικών τομών και με αυτόν τον υπέρηχο, θα έπρεπε την ίδια εκείνη ημέρα να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να της πάρουν το παιδί.
Μετά από επικοινωνία που είχε η γυναίκα με τον γυναικολόγο της, γιατρό του εν λόγω νοσοκομείου, της απάντησε ότι δεν μπορεί να την αναλάβει γιατί είναι σοβαρά άρρωστος και τη συμβούλευσε να πάει στα επείγοντα χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει το όνομά του και τον εκθέσει!
Εκεί, η γυναίκα αναγκάστηκε να αποκαλύψει το όνομα του ιατρού της και την υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώνοντας κάποιες συσπάσεις μήτρας που δεν τις έκριναν ανησυχητικές. Μάλιστα της είπαν πως ο γιατρός της δεν ανήκει στην κλινική η οποία εφημερεύει και την έδιωξαν αφού της είπαν να έρθει πάλι το πρωί και να μιλήσει με τον διευθυντή της κλινικής, μήπως την αναλάβουν.
Η γυναίκα επέστρεψε την άλλη μέρα όπως της είπαν αλλά για κακή της τύχη ο διευθυντής έλειπε και μίλησε με τον αντικαταστάτη του, η συμπεριφορά του οποίου ήταν ανεπίτρεπτη, φτάνοντας στο σημείο να υψώσει το χέρι του απειλώντας την με βιαιοπραγία.
Έτσι η γυναίκα πήγε και πάλι στα επείγοντα όπου επανέλαβε τις εξετάσεις οι οποίες έδειξαν υψηλή αρτηριακή πίεση. Όμως το αυτί των γιατρών δεν φαίνεται να ίδρωσε αφού για άλλη μια φορά την έδιωξαν λέγοντάς την να έρθει το άλλο πρωί στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, μήπως βρει μόνη της τη λύση.
Μετά από όλη αυτή τη ταλαιπωρία η γυναίκα αφού πήγε στα εξωτερικά ιατρεία, της είπαν πως επειδή μπορεί να κινδυνέψει η ζωή της με την τέταρτη καισαρική, να πάει στο "Αλεξάνδρα" γιατί εκεί όπως της εξήγησαν υπάρχει και μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και προσωπικό.
Τελικά μετά από όλα αυτά, η 41χρονη πήγε στο "Αλεξάνδρα" όπου και γέννησε, μη σταματώντας να ευχαριστεί τους γιατρούς εκεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου