Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET


Προειδοποίηση στους καταναλωτές να προσέχουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αγοράζουν μέσω διαδικτύου απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς όπως υποστηρίζει το 50% των σκευασμάτων που διατίθενται στην ηλεκτρονική αγορά, και πρόκειται κυρίως για χάπια αδυνατίσματος, συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.
Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, ο οποίος συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του φαινομένου, προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι πολλά από τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι πλαστά ή νοθευμένα, αμφιβόλου προελεύσεως, με ενδεχομένως πολύ σοβαρές παρενέργειες για την υγεία του καταναλωτή. Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά πολλές φορές περιέχουν ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους, με αποτέλεσμα ο χρήστης να εκδηλώνει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Για παράδειγμα, πολλά προϊόντα αδυνατίσματος συχνά περιέχουν τη σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο 2010 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω σοβαρών παρενεργειών στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Στη χώρα μας όπου απαγορεύεται η διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου, όπως διαπιστώνει ο ΕΟΦ, σημαντικός αριθμός καταναλωτών προμηθεύεται φαρμακευτικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής μέσω ίντερνετ.

Πηγή

Σημείωση Gaidouristas
Όχι πως τα φάρμακα είναι πάντα τα ίδια και οι απατεώνες στο internet καραδοκούν αλλά είναι και το ότι ο Ε.Ο.Φ. χάνει και λεφτά ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου