Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

BBC, τουρισμός, Ελλάδα, φαγητό, επίσημη ιστοσελίδα, Ευρώπη, Ζάκυνθος, Χριστίνα Τ

 

BBC: Ξένοι τουρίστες ρωτούν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στην Ελλάδα!

 


Την ραγδαία πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα αναλύει στην επίσημη ιστοσελίδα του σήμερα το BBC. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι περιλαμβάνει δήλωση ελληνίδας ξανοδόχου ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο για κράτηση την ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα!
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 40% και οι Ιρλανδοί κατά 50%. «Ο τουρισμός είναι η ψυχή της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το 20% της παραγωγικής οικονομίας και υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες εργάζεται στη βιομηχανία» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι αυτό το πλήγμα στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα οικονομικών συγκυριών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη γεύση μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά από εκεί βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως Βρετανών. Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί» αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.
Η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά μιλώντας στο βρετανικό ενημερωτικό μέσο είπε ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν κράτηση τη ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα και αν λόγω νομίσματος θα μπορούν να φύγουν από το νησί! «Αυτό είναι μια φοβερή διαστρέβλωση της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε στον βρετανό δημοσιογράφο η κυρία Τετράδη.
«Αυτό το έθνος, το κουρασμένο από την ύφεση και την οικονομική κρίση έχει τα χέρια του ανοιχτά προς τους τουρίστες. Και οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στην εξουσία θα αντιμετωπίσει τεράστια πίεση για να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιας ζωτικής σημασίας θέμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου