Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΦΑΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!


 

 

 

 

 

ΕΦΕΤ: Τουρκικές ντομάτες με επικίνδυνα πολλά συντηρητικά...


Πάνω από το επιτρεπτό όριο ήταν οι τιμές διοξειδίου του θείου που εντοπίστηκαν σε δείγμα χύμα αποξηραμένης ντομάτας, προέλευσης Τουρκίας, από την Belmar AS/Turkey..
Στην ανάκληση χύμα αποξηραμένης ντομάτας Τουρκίας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, η...
Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, συνεπικουρούμενη από το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία αποξηραμένης ντομάτας χύμα, από το κατάστημα Γ.Γενναιόπουλος & Σία ΟΕ (επί της οδού Ευριπίδου 31, Αθήνα).
Το δείγμα χύμα αποξηραμένης ντομάτας, προέλευσης Τουρκίας, από την Belmar AS/Turkey, με Αριθμό παρτίδας 03/2012 και ημερομηνία λήξης 12/2014, ήταν μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιείχε το πρόσθετο, διοξείδιο του θείου, σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση παρεκκλίνοντας από εκείνη του Νομοθετικού ορίου.
Η εισαγωγή έγινε από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Εμπόρων Μπαχαρικών & Ειδών Γενικού Εμπορίου "ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ Π.Ε." και διακινήθηκε από την εταιρεία "ΟΛΥΜΠΙΑ Α. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.", σε διάφορα καταστήματα λιανικής.
Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των ποσοτήτων του ανωτέρω προϊόντος. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει χύμα αποξηραμένη ντομάτα Τουρκίας, να έρθουν σε επαφή με το κατάστημα αγοράς της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου