Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη της ΕΥΠ -Με πλαστές αποδείξεις συκοφαντούσαν δημοσιογράφους ότι τα έπαιρναν

Ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη της ΕΥΠ -Με πλαστές αποδείξεις συκοφαντούσαν δημοσιογράφους ότι τα έπαιρναν


Ποινική δίωξη για πλαστογραφία, εκβιάσεις και άλλα αδικήματα κατά έξι πρώην στελεχών της ΕΥΠ και έξι ιδιωτών, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Οι κατηγορούμενοι, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, φέρονται να εξέδωσαν 14 πλαστές αποδείξεις για υποτιθέμενη παροχή μεγάλων χρηματικών ποσών ως «αμοιβή από τα μυστικά κονδύλια των μυστικών υπηρεσιών σε ισάριθμους δημοσιογράφους».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο tovima.gr, οι κατηγορούμενοι πλαστογραφώντας, έφτιαχναν πιστοποιητικά τα οποία υποτίθεται ότι είχε εκδώσει η ΕΥΠ με στόχο τη συκοφάντιση των δημοσιογράφων που είχαν ασχοληθεί με παράτυπες ενέργειες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών. Ομως, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, η έρευνα εντόπισε και άλλο σύστημα συμφερόντων πίσω από αυτήν την ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2012, είχε δημοσιευθεί σε απογευματινή εφημερίδα απόδειξη που εμφάνιζε δημοσιογράφο-υποψήφιο βουλευτή να «λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για προσφερθείσες υπηρεσίες το Β' εξάμηνο του 2011», μια συναλλαγή την οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο δημοσιογράφος.

Λίγες εβδομάδες αργότερα είχε σταλεί στην ΕΣΗΕΑ, φάκελος με ακόμη 13 αποδείξεις υποτιθέμενων αμοιβών της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους. Η έρευνα εν συνεχεία ανατέθηκε σε δικαστικούς λειτουργούς και η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στα δικαστήρια.
Σημειώνεται ότι οι αποδείξεις έφεραν την υπογραφή υπαρκτών στελεχών της ΕΥΠ και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη «ήταν προσεκτικά πλαστογραφημένη και αληθοφανής».  

Κεντρικό πρόσωπο της πλαστογραφίας θεωρείται πρώην τμηματάρχης της ΕΥΠ, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί εκτός μυστικών υπηρεσιών,  κατηγορούμενος για υπόθεση κατασκοπείας, υπεξαίρεση εγγράφων, αλλά και το ζήτημα μίας προμήθειας της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου