Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


S&B: Επιμένει και συνεχίζει να ρυπαίνει

 Aδιόρθωτη εμφανίζεται η βιομηχανία S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου, ενώ δεν διστάζει να προκαταβάλλει ακόμη και την απόφαση του δικαστηρίου, προαναγγέλλοντας την συνέχιση του δικαστικού αγώνα.

Αρκεί να συνεχίσει να ρυπαίνει!


Φαίνεται ότι η εταιρεία  έχει κυριευτεί από πανικό ενόψει της επικείμενης ποινικής δίκης για την οποία κατηγορείται για θαλάσσια ρύπανση και πρόκληση από αμέλεια της δημόσιας υγείας αλλά και της μεγάλης δημοσιότητας που προσλαμβάνει η υπόθεση.


Χθες, σε ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της S&B κ. Κρείτωνα Αναβλαβή σε ιστοσελίδα της Μήλου, η εταιρεία στρέφεται ανοιχτά κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη αντί της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην θάλασσα ενώ προϊδεάζει απροκάλυπτα για συνέχιση των δικαστηρίων, εκδηλώνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στο θεσμό της δικαιοσύνης.


«Η οριστική έκβαση του δικαστικού αγώνα είναι διαδικασία μακράς διάρκειας, δεν τελειώνει υποχρεωτικά την εβδομάδα αυτή και θα συντελεσθεί στον τελικό βαθμό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία και δικονομία. Συμπερασματικά η δίκη της 18ης Νοεμβρίου και οι πιθανές μελλοντικές αφορούν γεγονότα του παρελθόντος και δεν συνεισφέρουν στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του μέλλοντος», δηλώνει ο κ. Αναβλαβής.   

Τρεις μέρες πριν την κρίσιμη δίκη της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με επεισοδιακό τρόπο και αφορά την μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νησί της Μήλου, η πανίσχυρη βιομηχανία εμμένει μονότονα στις πρακτικές επεξεργασίας των δραστηριοτήτων της, μολονότι ετησίως η κερδοφορία της φτάνει τα 20 εκ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την τρομακτική κρίση που βιώνει η ελληνική βιομηχανία και την οποία χρησιμοποιεί ως επιχείρημα η εταιρεία του κ. Κυριακόπουλου για να κομπάζει ή να εκφοβίζει για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο με βάση την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση είχε βάλλει στο ταμείο της 10,4 εκ. ευρώ κέρδη, καταγράφοντας αύξηση 85% σε σχέση με πέρσι!


Αναρωτιέται επομένως κανείς εύλογα, γιατί η κραταιά   βιομηχανία με τους δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν αποφασίζει να διαθέσει ενα παρα πολυ μικρο μέρος των παχυλών κερδών της για να ανακουφίσει το νησί της Μήλου από τον βομβαρδισμό των δραστηριοτήτων της; Γιατί δεν διαθέτει μερικες χιλιαδες ευρω  για να τροποποιήσει τις μεθόδους της που όλα τα χρόνια ρυπαίνουν το νησί στο οποίο οφείλει την υψηλή κερδοφορία της και γιατί εφόσον θέλει να περιορίσει όπως ισχυρίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην Μήλο, άφησε να κυλήσουν τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι να τις δοθούν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι χωρίς να συμμορφωθεί;Τι ενοχλει αραγε την βιομηχανια να δωσει μερικα ακομα μεροκαματα στους ντοπιους εργαζομενους να μαζευουν τα αποβλητα αντι να τα αποριπτουν στη θαλασσα η να αιωρουνται στον αερα τραυματιζοντας ντοπιους και τουριστες;


Το διάστημα αυτό θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά, αντιθέτως όμως οχυρώθηκε στην ασφάλεια των εύκολων και ανέξοδων λύσεων, αφήνοντας στο μακρινό μέλλον την βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης των αποβλήτων της στις μονάδες στα Βούδια και το Τσιγκράδο με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.  

 Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου