Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ


Νέα «καταδίκη» μεγαλοοφειλέτη

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 51χρονο βιοτέχνη ετοίμων ενδυμάτων Νικ. Γιακουμίδη, ο οποίος βαρύνεται με συσσωρευμένα χρέη 1.100.752,64 ευρώ από μη καταβολή φόρου εισοδήματος. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση που άσκησε είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.
 Δεύτερη καταδίκη επιχειρηματία υπήρξε χθες στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και τρίτος μεγαλοοφειλέτης. Ετσι τα άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αυτής της κούρσας συλλήψεων επιχειρηματιών που παρακρατούν παράνομα μεγάλα ποσά ΦΠΑ πάνω από 75.000 ευρώ από τον περασμένο Απρίλιο ή χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο, έφτασαν συνολικά τα επτά. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της Fena Φάννυς Κάτσου.

Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 51 ετών βιοτέχνη ετοίμων ενδυμάτων Νικόλαο Γιακουμίδη, ο οποίος βαρύνεται με συσσωρευμένα χρέη ύψους 1.100.752,64 ευρώ από μη καταβολή φόρου εισοδήματος. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση που άσκησε είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.
Στον 51χρονο επιβλήθηκε μικρότερη ποινή από αυτή του 69χρονου συνεταίρου του, Μιχαήλ Ναλμπάντη, ο οποίος καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για χρέη ύψους 987.712,82 ευρώ. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά, καθώς -όπως υποστήριξε ο ίδιος- ήταν υπάλληλος της βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων, εσωρούχων και αξεσουάρ "Βελκόπουλος - Γιακουμίδης" και έγινε εκ των υστέρων συνέταιρος, όταν αυτή μετατράπηκε σε ομόρρυθμη εταιρεία.
Πήρε αναβολή
Στο μεταξύ, αναβολή ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του ο τρίτος επιχειρηματίας, ο 62χρονος Χρήστος Αβραμόπουλος, που συνελήφθη την Πέμπτη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 809.216,39 ευρώ. Ο 62χρονος φέρεται ως διαχειριστής εταιρείας κατασκευής ξύλινων κατοικιών με την επωνυμία "GreenMoria", η οποία είχε έδρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεν υφίσταται σήμερα.
Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του, υποστήριξε πως ορίστηκε ως διαχειριστής της εταιρείας εν αγνοία του.
Εκτός από τους παραπάνω, στη Θεσσαλονίκη έχουν συλληφθεί από τις αρχές του μήνα άλλοι τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν κατακρατήσει μεγάλα ποσά ΦΠΑ, ενώ οι δύο από αυτούς έσπευσαν στις ΔΟΥ και έκαναν ρύθμιση των οφειλών τους, με αποτέλεσμα να πάψει η δίωξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου