Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

περισσότερους από 30 σκύλους και γάτες ψόφιους στην άκρη του κεντρικού δρόμου στο Καμηλάρι του Δήμου Φαιστού βρήκαν οι κάτοικοι την Τρίτη το πρωί  
 
Δηλητηρίασαν σκύλους και γάτες σε ένα ολόκληρο χωριό

  περισσότερους από 30 σκύλους και γάτες ψόφιους στην άκρη του κεντρικού δρόμου στο Καμηλάρι του Δήμου Φαιστού βρήκαν οι κάτοικοι την Τρίτη το πρωί
Της Κατερίνας Μηναδάκη
Μπροστά σε μία απίστευτη κτηνωδία βρέθηκαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καμηλαρίου, στο Δήμο Φαιστού το ξημέρωμα της Τρίτης όταν βρήκαν περισσότερα από 30 σκυλιά και γατιά νεκρά στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο χωριό τους. Το αποτρόπαιο θέαμα σόκαρε και αναστάτωσε τη μικρή κοινωνία που δεν μπορούσε να πιστέψει ποιος ασυνείδητος έσπειρε το θάνατο στα ακίνδυνα και άκακα ζώα που μόνο συντροφιά και αγάπη προσέφεραν στους ιδιοκτήτες τους αλλά και στους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσαράς.
Το περιστατικό κατήγγειλε στο prismanews.gr η κα. Στέλλα Ζαχαριουδάκη που εκείνη την ημέρα έχασε γατάκια και σκυλάκια τόσο εκείνη όσο και η κόρη της, κατοικίδια που φρόντισαν με περίσσια αγάπη και που δεν ενοχλούσαν κανένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Από την Κυριακή τα ζώα άρχισαν να δείχνουν αδιάθετα και να μην έχουν κέφι και διάθεση. Τη Δευτέρα ψόφησε το πρώτο σκυλί και το πρωί της Τρίτης που ξυπνήσαμε είχαν πεθάνει τα γατάκια της κόρης μου. Όταν βγήκαμε από το σπίτι όμως το θέαμα ήταν απελπιστικό. Αριστερά και δεξιά του δρόμου ήταν γεμάτος ψόφια ζώα. Γάτες και σκυλιά πεθαμένα ... Όλο το χωριό βγήκε και κοίταζε με αποτροπιασμό! Δεν είναι δυνατό να σκοτώνουν έτσι τα ζώα ... δεν τους φταίνε σε τίποτα. Τι άνθρωποι είναι αυτοί που έκαναν κάτι τέτοιο; είπε η κα. Ζαχαριουδάκη.
Δηλητηρίαση
Σύμφωνα με την κα. Ζαχαριουδάκη, όσοι πρόλαβαν και πήγαν τα κατοικίδια τους στον κτηνίατρο, δεν άργησαν να λάβουν τη διάγνωση περί δηλητηρίασης. Ένα δικό μου που προλάβαμε και το σώσαμε παίρνει ακόμα αντιβίωση. Επικοινωνήσαμε μεταξύ μας όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια στην περιοχή και αποφασίσαμε να μην αφήνουμε έξω τα ζώα μας χωρίς αλυσίδα. Ωστόσο, για σκεφτείτε, ζούμε σε χωριό και δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω τα ζώα μας γιατί κυκλοφορεί κάποιος που τα δηλητηριάζει ! Που να απευθυνθούμε; Τι να κάνουμε; τόνισε στο prismanews.gr η Στέλλα Ζαχαριουδάκη που δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αυτό είχε γίνει ακόμα μία φορά, ένα χρόνο πριν.
Τραγική ... επανάληψη
Σύμφωνα με την κάτοικο του Καμηλαρίου, πριν ένα χρόνο και πάλι κάποιος είχε δηλητηριάσει ομαδικά σκυλιά και γάτες, αδέσποτα και μη, στην περιοχή. Τότε πάλι κανείς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον δράστη ωστόσο οι κάτοικοι για να περιορίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα και για να μην ενοχλείται κανείς, είχαν απευθυνθεί σε μία ομάδα Γερμανών φιλόζωων που ζει στο Καλαμάκι και είχαν φροντίσει όλα τα αδέσποτα με εμβόλια, στείρωση και ότι απαιτείται.
Τώρα λοιπόν δεν υπήρχε τίποτα να ενοχλεί κανένα. Αυτός που το έκανε ήταν απαράδεκτος. Μας στέρησε την συντροφιά μας και προσβάλει την περιοχή μας. Κάποιος θα πρέπει να ενδιαφερθεί για αυτή την κατάσταση που δεν μας τιμά και προσβάλει τον πολιτισμό μας, τόνισε η κάτοικος του χωριού.
Η περιοχή δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα
Την ίδια στιγμή αξίζει να επισημανθεί ότι στην περιοχή του Καμηλαρίου, όπως και στο Καλαμάκι αλλά και στο Σίβα και στα Πιτσίδια, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση ζουν σε μόνιμη βάση πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει μία ζωή κοντά στη φύση και παράλληλα ενισχύουν τον χειμερινό τουρισμό στο Νότο της Κρήτης.
Το σκηνικό με την ομαδική δηλητηρίαση σκύλων έχει θορυβήσει και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή με τους κατοίκους της να καταδικάζουν τέτοιους είδους φαινόμενα.
Ο πρόεδρος του Καμηλαρίου Μανώλης Σπυριδάκης αναφερόμενος στο περιστατικό υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά άσχημο αυτό που έγινε στην περιοχή μας και μας προσβάλει. Είμαστε μια περιοχή με ανθρώπους ιδιαίτερους και πολιτισμένους που δεν ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και φαινόμενα. Οι άνθρωποι που είχαν τα ζώα μου κατήγγειλαν το γεγονός, προσπάθησα να δω τι είχε γίνει αλλά ήταν μάταιο ... Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι καταδικάζουμε το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου