Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ; 
Συνελήφθη 40χρονος για μία «ενοχλητική» ερώτηση που έκανε σε αστυνομικούς


«Γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει» ρώτησε ένας 40χρονος τους αστυνομικούς που είχαν περάσει χειροπέδες σε έναν μετανάστη στον Κολωνό. Αυτή η ερώτηση ήταν αρκετή για να συλληφθεί ο 40χρονος, ο οποίος βρέθηκε να κατηγορείται και για συνέργεια σε ληστεία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει Το Έθνος.. Ο 40χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΔ και πατέρας ενός παιδιού δύο ετών κατέβηκε από το σπίτι του γιατί άκουσε φασαρία. Τότε είδε 4-5 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη και του έχουν φορέσει χειροπέδες. Ένας αστυνομικός, ωστόσο, εξακολουθούσε να τον πατάει στην κοιλιά.
Ο 40χρονος ρώτησε τον αστυνομικό γιατί τον πατάει αφού τον έχει συλλάβει. Τότε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», της «αντίστασης κατά της αρχής» και της «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου».
Η εισαγγελέας σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος ομολόγησε ότι έκλεψε μία τσάντα και κατά του 40χρονου για απλή συνέργεια σε ληστεία.
Ο 40χρονος κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού η παραπομπή και μόνο δημοσίου υπαλλήλου για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του.
Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι. στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

1 σχόλιο: