Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

                             
Βασίλης Βαρελάς: Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις,«νονός» της Καλαμάτας

Από το Χόλιγουντ στην προστασία νυχτερινών κέντρων-Κατηγορείται και για τη στυγερή δολοφονία παιδιού 28 μηνών-Από τις φυλακές Κέρκυρας συντόνιζε κύκλωμα εκβιαστών με...λαρυγγόφωνο!

Ο προσωπικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, ο αντικαταστάτης του σε επικίνδυνες σκηνές ταινιών του ’80, ο 52χρονος σήμερα Βασίλης Βαρελάς, έγκλειστος των φυλακών Κερκύρας, κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές συντόνιζε μία σκληρή ομάδα εκβιαστών στην Καλαμάτα.


Ο σκληρός κακοποιός μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί για το φρικτό συμβόλαιο θανάτου, που εξελίχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011 κοντά στο φράγμα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, με θύμα τον 35χρονο Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και τον μόλις... 2,5 χρονών γιο του Κέρι. Ο πατέρας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και το παιδί σφαγιάστηκε...

Ο «Μπιλ ο Καναδός» όπως είναι το προσωνύμιο του Βασίλη Βαρελά, φοβόταν ότι ο 35χρονος Αλβανός, ανέβαινε επικίνδυνα στη λίστα της  ιεραρχίας, προσπαθούσε να στήσει μόνος του δουλειές, ενώ αυτό που εξόργισε τον 52χρονο ήταν ότι προσπαθούσε να «πλευρίσει» την αρραβωνιαστικιά του.  Ο δίδυμος αδερφός του Χρήστος, σύμφωνα με την αστυνομία, αναζητείται για ένοπλες ληστείες, καταδικασμένος σε 20 χρόνια κάθειρξης.

Συντόνιζε με... λαρυγγόφωνο

Σήμερα, κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές Κερκύρας όπου βρίσκεται -με σοβαρή ασθένεια στο λαιμό- και χρήση τεχνητού βοηθήματος ομιλίας, συντόνιζε τη σκληρή δάση ομάδας εκβιαστών στη Μεσσηνιακή πόλη. Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έως αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα. Πρόκειται για τον «υπαρχηγό» του έγκλειστου αρχηγού 31 χρόνων, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες. Έχει συλληφθεί, ένας 27χρονος, γιος του φύλακα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, κατηγορούμενου για την μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ, τον Οκτώβριο του 2004. Συνελήφθησαν ακόμη έξι άτομα ηλικίας, 48, 35, 35, 23, 25, 29 χρόνων, εκ των οποίων κάποιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για εκβιασμούς, ένοπλες ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.        
Εντολή... ανατίναξης
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι τουλάχιστον επτά ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, στα «παπλωματάδικα», καταθέτουν εναντίον μελών της αδίστακτης σπείρας των εκβιαστών. Οι δράστες φαίνεται πως ζητούσαν από 150 έως 250 ευρώ εβδομαδιαίως με το πρόσχημα της προστασίας. Συνομιλίες ανάμεσα σε μέλη της σπείρας και τον φυλακισμένο «αρχηγό» έχουν καταγραφεί μετά από εισαγγελική διάταξη άρσης απορρήτου των επικοινωνιών. Χαρακτηριστικά σε μία από αυτές ο 52χρονος Βασίλης Βαρελάς φαίνεται να δίνει «εντολή» για την προετοιμασία ανατίναξης καταστήματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε παλαιότερη υπόθεσή του. Οι αστυνομικοί φαίνεται να απέτρεψαν την βομβιστική ενέργεια την τελευταία στιγμή.         
Ο αρχηγός του... Χόλιγουντ
Κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, ο Βασίλης Βαρελάς, τη δεκαετία του ’80 βρέθηκε στο Χόλιγουντ, ως ριψοκίνδυνος κασκαντέρ. Ντούμπλαρε τον Τσάκ Νόρις, είχε βρεθεί μαζί του ακόμη και στο Κολοσσαίο μαζί με τον Μπρους Λη. Από τη Νέδουσα του Ταϋγέτου, στον Καναδά και τα χολιγουντιανά πλατό για να καταλήξει αρχινονός στην Καλαμάτα και κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας.
Για την αστυνομία, ο 52χρονος Μπίλ, είναι  ο «κλασικός» αρχηγός μιας μαφιόζικης οργάνωσης, με εκβιασμούς, ναρκωτικά και λύσιμο διαφορών με σφαίρες και συμβόλαια θανάτου. Το Μάιο του 1997 συλλαμβάνεται μαζί με έναν πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά και μια δικηγόρο, γιατί σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στη Νίκαια, βρέθηκαν ναρκωτικά. Το 2001, συλλαμβάνεται και πάλι με τον δίδυμο αδερφό του για καλλιέργεια περισσότερων από 1.000 δενδρυλλίων χασίς, δικάζεται και καταδικάζεται σε ισόβια. Στις αρχές του 2008 αποφυλακίζεται.
Στυγερότερη εμπλοκή, η κατηγορία για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεζάι και του (μόλις 28 μηνών) γιου του Κέρι, στις 29 Νοεμβρίου 2011.  Ο Βασίλης Βαρελάς φαίνεται να έδωσε την εντολή εξόντωσης, σε έναν 29χρονο από την Αλβανία, γνωστό ως «Νίκο», ο οποίος μετά τη φρικτή δολοφονία πατέρα και γιου, συνελήφθη με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη.

Ανατριχιαστική η συνομιλία που εμπεριέχεται στην δικογραφία της διπλής δολοφονίας, ανάμεσα στον Βασίλη Βαρελά, έναν συνεργό του και τον εκτελεστή «Νίκο».

 «- Δ.Β.: Θα είναι και το παιδί του κοντά.
- Β.Β.: Τι λες; Πλάκα μου κάνεις;
- Δ.Β. Τι θα κάνω;
- Β.Β.: Πάρ’ τον τηλέφωνο. Πες του να είναι εκεί σε μια ώρα. Και δε μας ενδιαφέρει το μικρό.
- Δ.Β.: Τι θα το κάνουμε το μικρό;
- Β.Β.: Μη μιλάς στο τηλέφωνο. Ξέρεις τι θα κάνεις. Δώσ’ μου το Νίκο (το ελληνικό όνομα του Αλβανού εκτελεστή).
Β.Β.: Δε μας πειράζει για το μικρό, ρε.
Νίκος: Είναι παιδί, ρε.
Β.Β.: Το προβατάκι δε μας πειράζει, (βρισιά), δε μας πειράζει, ρε.
Νίκος: Τα άλλα που ήταν από πίσω μου έκαναν κλου κλου.
Β.Β. Ποια;
Νίκος: Τα κέρατα (περιπολικά).
Β.Β.: Τυχαίο ήταν.
Νίκος: Τι με βάζεις να κάνω τώρα;
Β.Β.: Τι είναι αυτά που λέτε στο τηλέφωνο. Άσ’ το μην κάνεις τίποτα. Δώσ’ μου το Β.Δ.
Β.Δ.: Τι να κάνουμε;
Β.Β.: Τίποτα. Τώρα τίποτα. Δεν ξέρεις τι να κάνουμε;
(Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία)
Β.Β.: Έλα όλα καλά;
Β.Δ: Όλα καλά.
Β.Β.: Το μπαστούνι να μου φέρεις, την γκλίτσα να εξαφανίσεις από τα πρόβατα, …(ακατάληπτη λέξη) ψοφήσει το προβατάκι. Κατάλαβες τι σου λέω, τη γκλίτσα ρε, κατάλαβες; Εξαφάνισέ την από τα πρόβατα.

Οι αστυνομικοί αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς «προβατάκι» στο 2,5 χρόνων Κέρι και «μπαστούνι - γκλίτσα» στην καραμπίνα.
Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του «αρχηγού», με αφορμή την κηδεμονία της ανήλικης κόρη τους. Εξεταζόταν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του 29χρονου Σωτήρη Ι. Ψυχόπαιδα, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη, με τρεις σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.
Το αιματηρό road movie συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου