Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΟΣ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ !! Στο εδώλιο για κακούργημα ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος: Κατηγορείται γΣτο εδώλιο για κακούργημα ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος: Κατηγορείται για τοκογλυφία κατ΄εξακολούθηση

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος, μετά το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη μαζί με 3 ακόμη πρόσωπα για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ'εξακολούθηση.

Ο 65χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα, η ιδιοκτήτρια της εταιρίας ζήτησε βοήθεια από τον Γ. Ανθόπουλο, καθώς αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα ρευστότητας. Ο πρώην υφυπουργός φέρεται ότι της υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Ετσι, η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων της έρευνας διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο, ο οποίος φέρεται να κέρδισε 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές. Από το άνοιγμα δε των λογαριασμών του πρώην υπουργού, αλλά και συγγενικών του προσώπων, φαίνεται ότι προκύπτουν εμβάσματα που αγγίζουν τις 700.000 ευρώ.

Για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, τα χρήματα αυτά είναι προιόν δανείου που πήρε από την ιδιοκτήτρια της εταιρίας Καπνού. Ωστόσο, από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται ότι από το 2005 και μετά δεν επιστρέφει το δάνειο που υποστηρίζει ότι έλαβε από την ιδιοκτήτρια της εταιρίας με την οποία βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και 7 χρόνια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου