Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΒΑΦΤΙΖΕ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Ανήκουστο: Μέλος της Διοίκησης των κρεοπωλών της Μεσαράς ετοίμαζε «βαφτίσια» αρνιών από τα Σκόπια

Σε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως εξελίσσεται φέτος η διάθεση ντόπιου αρνιού στην αγορά με τους καταναλωτές -όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα-  να πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί ως προς την πηγή αγοράς του πασχαλινού τους οβελία.

Η περιορισμένη παραγωγή ντόπιου αρνιού αυτή τη χρονιά έχει αυξήσει τις πιθανότητες κάθε είδους επιτήδειοι να «σπρώξουν» στην αγορά εισαγόμενα ζώα τα οποία θα βαπτίσουν Κρητικά, επωφελούμενοι έτσι από τις υψηλότερες τιμές, λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης, που τυγχάνει το ντόπιο αρνί .

Ασφαλείς πληροφορίες του ekriti.gr κάνουν λόγο για εντοπισμό και σύλληψη χθεςστο σφαγείο του Ασημίου μέλους του ΔΣ των κρεοπωλών της Μεσαράς, ο οποίος είχε μεταφέρει εκεί για να σφάξει ζώα που δεν έφεραν ούτε ενώτια ούτε πιστοποιητικά και σίγουρα δεν ήταν ντόπιας εκτροφής!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως τα ζώα αυτά, με προέλευση από τα Σκόπια ,μετά τη σφαγή τους θα πωλούνταν στην επιχείρηση  του εν λόγω κρεοπώλη ο οποίος παράλληλα είναι προμηθευτής και σε δύο τουλάχιστον κρεοπωλεία του Ηρακλείου , ως ντόπια .
Μάλιστα το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο πρόσωπο πέρα από τη δραστηριότητα του και την εκπροσώπηση ενός ολόκληρου κλάδου στη Μεσαρά ασχολείται και με τα Κοινά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου