Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΤΑΖΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ


Απατεώνες έταζαν επιδότηση από το ΕΣΠΑ για φωτοβολταϊκά και ρήμαζαν ανυποψίαστους πολίτες


Απατεώνες έταζαν επιδότηση από το ΕΣΠΑ για φωτοβολταϊκά και ρήμαζαν ανυποψίαστους πολίτες


Πλήθος ανυποψίαστων πολιτών ξεγελάστηκαν και έδωσαν στους απατεώνες που παρίσταναν τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ για τους εγκριθεί επιδότηση από το ΕΣΠΑ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ένας 40χρονος κι ένας 52χρονος οι οποίοι εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους έπαιρναν τεράστια χρηματικά ποσά υποσχόμενοι χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες, και με την ψεύτικη ιδιότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι ήταν δήθεν υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγράμματος κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.-Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, τους έπειθαν να τους δώσουν χρηματικά ποσά, ύψους 12.807 ευρώ, προκειμένου να υπαχθούν στα εν λόγω προγράμματα.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε γραφείο που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στην Καλλιθέα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε σαν κατοικία ο 40χρονος και στην κατοικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Υλικοτεχνικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επαγγελματικά εκτυπωτικά μηχανήματα, είδη εξοπλισμού γραφείου
- 42 συμβάσεις έργου, υποψήφιων «πελατών»
- Πλήθος αποδείξεων είσπραξης τραπεζικών επιταγών σε ονόματα διάφορων πελατών
- Πλήθος εγγράφων που αφορούν σε αναλύσεις υπό εξέλιξη έργων υποψήφιων «πελατών» μαζί με δικαιολογητικά
- Βιβλιάρια καταθέσεων
- Διάφορα μέσα αποθήκευσης ψηφιακού υλικού (σκληροί δίσκοι, usb)
- 6 πιστωτικές κάρτες
-  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
- Χρηματικό ποσό -350- ευρώ

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση πλήθους πολιτών, από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 311.037,62 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου