Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΥΤΕΨΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


Νέα στοιχεία: Ηταν προσχεδιασμένο το έγκλημα στην Κοζάνη;


Ολα όσα έγιναν τη νύχτα του φονικού

Νέα στοιχεία: Ηταν προσχεδιασμένο το έγκλημα στην Κοζάνη;

Φριχτές στιγμές στο χωράφι: Αρχισε να τρέχει ο συζυγοκτόνος μόλις βρήκαν την Ανθή - Συνέλαβαν και τον πεθερό για παράνομη οπλοκατοχή υπό το φόβο βεντέτας - Πώς «έσπασε» ο δολοφόνος 

Σοκ. Φρίκη. Αποτροπιασμός. Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσει κανείς, για να περιγράψει τη στυγερή δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, αυτή θα ωχριά μπροστά στην ανατριχιαστική αποκάλυψη ότι ο ίδιος της ο σύζυγος, Τάσος Τσιουχάρας, τη στραγγάλισε, αφήνοντας ορφανά από μητέρα τρία ανήλικα παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια). Οι εξελίξεις γύρω από την τραγική υπόθεση της αναζήτησης της 37χρονης, η οποία αγνοείτο από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (9 Ιανουρίου) από τον Βελβεντό Κοζάνης, έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Κατέθετε επί 19 ώρες και δεν «έσπασε» μέχρι την ύστατη ώρα

Ο 40χρονος δράστης μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, υποκρινόμενος ότι ανησυχεί για την τύχη της γυναίκας του. Μπροστά σε συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, όταν του έλεγαν να κάνει κουράγιο και να μείνει δυνατός για τα τρία τους παιδιά, βούρκωνε και τους παρακαλούσε να τον βοηθήσουν στις έρευνες. 
Από τις πέντε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας κατέθετε εκ νέου στην αστυνομία. Για 19 ώρες οι αστυνομικοί μέσα από συνεχείς κι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις προσπαθούσαν να τον κάνουν να ομολογήσει, καθώς οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε διαρκώς σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που είχαν συλλέξει, συνηγορούσαν στο ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα του ίδιου της του συζύγου. Κι όμως, ο 40χρονος δεν «έσπασε». Μέχρι και την ύστατη ώρα, έκρυβε τη σοκαριστική αλήθεια, συμμετέχοντας στις έρευνες και παριστάνοντας τον θλιμμένο και σε απόγνωση σύζυγο.
Το ζευγάρι την ημέρα του γάμου του
Η άτυχη Ανθή σε οικογενειακές στιγμές


Ένα χωράφι ιδιοκτησίας του λίγο πιο έξω από το κέντρο του Βελβεντού είχε κινήσει εξ’ αρχής τις υποψίες των αστυνομικών αρχών, καθώς είχε οργωθεί προσφάτως. Μάλιστα, εκείνο που παραξένεψε τους άνδρες της αστυνομίας ήταν το γεγονός ότι το χωράφι δεν είχε οργωθεί ολόκληρο, αλλά μόνο σε ένα του τμήμα. Σε αυτή την έκταση καλλιεργήσιμης γης έλαβε τέλος το πολυήμερο θρίλερ με το πανελλήνιο να «παγώνει» μπροστά στις καταιγιστικές και σοκαριστικές εξελίξεις. 

Υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που έχει προβληματίσει πολύ την αστυνομία. Πριν ακόμα γίνει το έγκλημα, ένας τεράστιος βράχος είχε αφαιρεθεί από το χωράφι, δημιουργώντς μία μεγάλη κοιλότητα. Αυτό το στοιχείο κάνει τους ερευνητές να ψάχνουν μήπως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο...

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν παρουσία του συζυγοκτόνου, λίγο μετά τις 14:00 της Τετάρτης, ο εκσκαφέας  έφερε στην επιφάνεια ένα μακάβριο εύρημα. Ήταν το χέρι της άτυχης Ανθής. Ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο φώναξε αμέσως στους συναδέλφους του να συλλάβουν τον συζυγοκτόνο. Εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει κι άρχισε να τρέχει. Παρά την αντίσταση που προέβαλε, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες με τον ίδιο στη συνέχεια να ομολογεί την ειδεχθή του πράξη, λέγοντας τους χαρακτηριστικά «την έπνιξα». Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου, ωστόσο, θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. Ο συζυγοκτόνος σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν ανακοινώσεις για το αποτρόπαιο έγκλημα από την αστυνομία.
Την στραγγάλισε από ζήλια; – Πώς έγινε το φονικό

Μόλις την Πέμπτη (7 Ιανουαρίου) η οικογένεια είχε επιστρέψει από τον Πειραιά, όπου είχαν πάει για να περάσουν τις γιορτές με τους οικείους της 37χρονης σε μία προσπάθεια να έρθουν και πάλι πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Σύμφωνα με άτομα από τον πολύ στενό κύκλο θύματος και δράστη τους τελευταίους μήνες ο γάμος τους δεν πήγαινε καθόλου καλά. Η Ανθή αισθανόταν εγκλωβισμένη κι έλεγε στους δικούς της ανθρώπους ότι θέλει να χωρίσει και να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά της στην Αττική.
Δυστυχώς, η 37χρονη δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα σχέδιά της. Το νήμα της ζωής της κόπηκε αιφνιδίως και με τον πιο βασανιστικό τρόπο το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου. Η ώρα είναι περασμένη και τα τρία παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται στα δωμάτιά τους και κοιμούνται. Η Ανθή με τον Τάσο Τσιουχάρα είναι στην κρεβατοκάμαρά τους και για ακόμη μία φορά λογομαχούν. Με βάση ασφαλείς  πληροφορίες, κάποια μηνύματα που έλαβε η 37χρονη στο κινητό της τηλέφωνο από έναν πρώην σύντροφό της «τύφλωσαν» από ζήλια τον 40χρονο, ο οποίος όταν τα ανακάλυψε άρχισε να της επιτίθεται λεκτικά και σωματικά μέχρι που την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.
Χωρίς να χάσει χρόνο και συνειδητοποιώντας τι είχε κάνει μετέφερε το πτώμα της Ανθής από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους στο γκαράζ. Από εκεί με το αυτοκίνητό του κατευθύνθηκε προς το χωράφι, όπου την έθαψε. Η ψυχραιμία που έδειξε ο δολοφόνος της επί δεκαετίας συζύγου του προκαλεί ανατριχίλα. Την επομένη του εγκλήματος τα παιδιά ζητούσαν τη μητέρα τους κι εκείνος ανακοίνωσε σε όλους ότι το προηγούμενο βράδυ του είχε πει ότι θα βγει για ποτό, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Μάλιστα, αφήνοντας τις ώρες να περάσουν και σκεπτόμενος πώς να κρύψει τα ίχνη του, προτού να αναλάβει δράση η αστυνομία, νωρίς το πρωί της Δευτέρας όργωσε το χωράφι του, ώστε τίποτα να μην προδώσει το μυστικό του.

Τι υποστήριζε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο συζυγοκτόνος

Το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες έπειτα από τη δήλωση εξαφάνισης της Ανθής από τον σύζυγό της στην αστυνομία, το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συζυγοκτόνο. Η φωνή του δεν έδειχνε να φοβάται για την τύχη της συζύγου του, όμως, εκείνος διατεινόταν ότι «ανησυχώ για το τι μπορεί να έχει συμβεί», υποστηρίζοντας πως «δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει».
«Τελευταία φορά που την είδα ήταν το Σάββατο, περίπου στις δέκα το βράδυ. Από όσο ξέρω είμαι ο τελευταίος που την είδε. Μου είπε ότι θα πάει για ποτό και δεν ξαναγύρισε. Δεν είδα τι φόραγε, αυτό είναι το κακό. Αποκοιμήθηκα κι έφυγε να αλλάξει στο δωμάτιο. Δεν πήρα χαμπάρι πότε ακριβώς έφυγε», έλεγε, ακόμη, υπογραμμίζοντας πως «ήταν κάπως διαφορετική την τελευταία φορά που την είδα. Όταν γνωρίζεις κάποιον δέκα χρόνια τον καταλαβαίνεις. Εάν μου είχε πει κάτι, δε θα την άφηνα να φύγει».
Ο ίδιος, μάλιστα, τόνιζε ότι «δεν είχαμε  κανένα πρόβλημα. Όπως όλα τα ζευγάρια κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ήμασταν μία χαρά όταν έφυγε». 
Όσον αφορά στο τι μπορούσε να της έχει συμβεί, δήλωνε πως «δε μπορώ να καταλήξω κάπου.  Μακάρι να είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν αποκλείω να έκανε κακό στον εαυτό της, αλλά ήταν δυνατός χαρακτήρας».
 
Συνεργός στη δολοφονία ο πεθερός της 37χρονης;

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό έπειτα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις με τους κατοίκους της περιοχής, μάλιστα, λίγη ώρα μετά από τη σύλληψη του συζυγοκτόνου, να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του και να φωνάζουν εναντίον εκείνου και του πατέρα του, ο οποίος προσήχθη από τις Αρχές, για παράνομη οπλοκατοχή με το ενδεχόμενο της συνέργειας στο φόνο της νύφης του να είναι ανοιχτό.
Ο πεθερός της Ανθής, Μανώλης Τσιουχάρας, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωνε, όπως και ο γιος του πως δεν πιστεύει ότι της έχει συμβεί κάτι κακό, υποστηρίζοντας ακόμη κι ότι «ήταν συνεννοημένο» με κάποιον άλλον και παράτησε την οικογένειά της, καθώς είχε νάρθηκα στο πόδι και συνεπώς δε μπορούσε να φύγει από μόνη της. «Δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Πιστεύω ότι δεν της έχει συμβεί κάτι κακό. Έχω την εντύπωση ότι έφυγε με κάποιον. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα. Έφυγε με σπασμένο το πόδι. Δε μπορούσε να φύγει μόνη της. Δεν πήρε τίποτα μαζί της ούτε άφησε κάποιο σημείωμα. Δεν της άρεσε η ζωή εδώ και πιστεύω ότι έφυγε», έλεγε χαρακτηριστικά.
«Βοηθώ την αστυνομία και είμαι συγκλονισμένος. Βγήκε έξω να ξεσκάσει και δεν ξαναγύρισε. Δεν της άρεσε ο κόσμος εδώ και δεν είχε παρέες. Μαζί είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Ανησυχώ. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου αυτές τις ημέρες. Ψάχνει και η αστυνομία κι όλο το χωριό. Όποιος την έχει δει παρακαλώ να επικοινωνήσει με τις Αρχές και να βοηθήσει», σημείωνε, ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου