Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Tον σκότωσε η ίδια του η μάνα -Συνελήφθη μαζί με τον πατριό του άτυχου νέου

Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Tον σκότωσε η ίδια του η μάνα -Συνελήφθη μαζί με τον πατριό του άτυχου νέου

Εντάλματα σύλληψης για τον πατριό του άτυχου 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, αλλά και για την ίδια τη μητέρα του, με την κατηγορία της δολοφονίας του γιου τους, εξέδωσε ο εισαγγελέας Κοζάνης.

Κίνητρο της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομία είναι η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο νεαρός. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή.

Oπως μεταδίδει το kozanimedia, και οι δύο συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο διαμέρισμα στο οποίο είχαν νοικιάσει και διέμεναν μετά τη δολοφονία, στην Ελευσίνα.. Αντιμετωπίζουν πλέον την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, επίσης τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες που είναι περιύβριση νεκρού, ψευδοκρκία, αλλά και πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει σε συνάψεις δανείων.
Μετά από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή, στις 18 Φεβρουαρίου 2011, της εξαφάνισης του Κωστή (και τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα -24 Σεπτεμβρίου 2011- που βρέθηκε το πτώμα του, σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του), η συγκλονιστική αυτή εξέλιξη έρχεται να σοκάρει την περιοχή, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, καθώς η δολοφονία του νεαρού Σιατιστινού πήρε τεράστια έκταση, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Αγγ. Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.
Τόσο η μικρή τοπική κοινωνία της Σιάτιστας, όσο και το πανελλήνιο ψιθύριζε πως «τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους» και, σύμφωνα πάντα με τη σημερινή εξέλιξη, μάλλον αποδεικνύεται πως δεν είχαν άδικο. Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης-θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διαμένουν στην Αθήνα.

Πλέον, αναμένεται η συνέχεια της υπόθεσης, με την πιθανή προφυλάκιση και των δυο, αλλά και τον ορισμό δικάσιμου για την πολύκροτη δολοφονία του Κωστή, οι συνθήκες και οι λεπτομέρειες της οποίας σόκαραν ολόκληρη την Ελλάδα…


Τι έγραψε η Αγγελική Νικολούλη 

Ο Κωστής 23 μόλις χρόνων, χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Μάλιστα την καληνύχτισε και έδειχνε να θέλει να ξεκουραστεί. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.
Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η απάντηση δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.


Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από μισή ώρα! Δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τις 3 τα ξημερώματα η μητέρα του κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα.
Οι συγγενείς του πατριού που μένουν στον επάνω όροφο είπαν στην εκπομπή ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11.30. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει. Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, όπως το περιγράφει η οικογένεια.

Τα σκυλιά αποκάλυψαν τον τάφο

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.
Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.

Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο.
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί.
Η έρευνα έφερε στο φως λεπτομέρειες που θα πρέπει να επανεξεταστούν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες αρχές. Ο άτυχος 23χρονος είχε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει για λογαριασμό της οικογένειας του. Οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά για την πληρωμή των δόσεων. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον δανειολήπτη, ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου