Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Εχει μπάρμπα... τον Κυριάκο


Πολλά λέγονται περί ανιψιών που «διορίζονται» ή μετατίθενται σε γραφεία υπουργών. Η σχετική «καταιγίδα» δημοσιευμάτων κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες και πέφτει επί δικαίους και αδίκους. Χτες η Ν.Δ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διόρισε «και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο», με το Μαξίμου να απαντά ότι η Ν.Δ. σημείωσε «νέο ρεκόρ θράσους».

Η κυβέρνηση τόνισε δε ότι «δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο».

Η αλήθεια είναι ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο «φως» η «Εφ.Συν.», το Δημόσιο αποτέλεσε καλό «καταφύγιο» για τη συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια.
«Διορίζεται, από 26/06/2013, σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, o Γρηγόριος-Αλέξανδρος Δημητριάδης του Σπυρίδωνα, με βαθμό Β’ και Μ.Κ. Βασικό Βαθμού κατηγορίας ΠΕ» ανέφερε η απόφαση της 7ης Αυγούστου 2013 που υπέγραψε ο τότε υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (βλέπε εικόνα).

Ο δε Γρηγόριος-Αλέξανδρος Δημητριάδης είναι ανιψιός του σημερινού προέδρου της Ν.Δ., καθώς και γιος του Σπύρου Δημητριάδη και της Κατερίνας Μητσοτάκη. Η τελευταία είναι αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διορισμός... με ουρές

Ο συγκεκριμένος διορισμός τού ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο ήταν μόνο η αρχή. Ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ., ως υπουργός, υπέγραψε ακόμα μία απόφαση στις 10 Νοεμβρίου του 2013. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «εξαιρούμε από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος [...] τον Γρηγόριο-Αλέξανδρο Δημητριάδη του Σπυρίδωνος, Δικηγόρο Αθηνών» .
Με άλλα λόγια, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε πλέον τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά του παράλληλα με την εργασία του στο υπουργείο.



Ο Γρηγόριος-Αλέξανδρος Δημητριάδης φέρεται, όπως είδαμε πιο πάνω, να είναι δικηγόρος. Πληροφορούμαστε όμως από το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3504) της 3ης Ιουνίου 2011 ότι καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «LINK 2U ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Στο ίδιο ΦΕΚ εμφανίζεται ως συμμετέχων στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο «Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης του Σπυρίδωνος και της Αικατερίνης». Στις 11 Νοεμβρίου του 2012 η συγκεκριμένη εταιρεία καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Στις 4 Ιουλίου του 2012 καταχωρίστηκε όμως στο «Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις» μια εταιρεία με επωνυμία «LINK 2U ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ» (βλέπε εικόνα).

Οι μέτοχοί της; Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 12458) της 2ας Νοεμβρίου 2012 δεύτερο μέλος του Δ.Σ. του εμφανίζεται ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης του Σπυρίδωνος και της Αικατερίνης, δικηγόρος (όλα τα έγγραφα και τα ΦΕΚ βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας).
Πολυπράγμων, όπως φαίνεται, ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος, παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο των εισπρακτικών εταιρειών, είχε προσληφθεί στο γραφείο του υπουργού τότε και προέδρου της Ν.Δ. σήμερα, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Συντάκτης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου