Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

HOLY DONKEY

Οδηγίες για τη σωστή και ιεροπρεπή συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα στο γάμο, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανακοίνωση που θα αναγνωστεί σύντομα και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης στις 27 Μαρτίου.
 Σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη, από τον Απρίλιο θα απαγορεύεται η ρίψη ρυζιού στους νεόνυμφους μέσα στην εκκλησία κατά το "Ησαΐα χόρευε", για να μη ρυπαίνονται οι ναοί και χρειάζονται επιπλέον έξοδα καθαρισμού τους. Μάλιστα, εφεξής οι μελλόνυμφοι θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση, πως αναλαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης ρίψης ρυζιού, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για εγγύηση, το οποίο θα τους επιστρέφεται μετά το τέλος του Μυστηρίου...
Αυστηρά θα είναι τα πράγματα και για όσες νύφες αποφασίζουν να πατήσουν το πόδι του γαμπρού κατά το "Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα", καθώς το έθιμο απαγορεύεται οριστικά και αμετάκλητα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Σεβασμιωτάτου.
Σε άλλο σημείο ζητείται από τους πιστούς να φέρουν ευπρεπή ενδύματα κατά τα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα οι γυναίκες, να μην ξεχνούν πως βρίσκονται στον Οίκο του Θεού.
Επίσης, ο Μητροπολίτης ζητά να περιοριστεί το φαινόμενο του στησίματος του γαμπρού από τη νύφη, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στον προγραμματισμό του εκάστοτε Ιερού Ναού. Όπως και ζητά την αποφυγή υπερβολικών στολισμών των Ιερών Ναών, που δεν είναι χώρος κοσμικών εκδηλώσεων.
Εφημερίδα Φιλόδημος

3912ν7ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου