Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


«Κρυφές αποθήκες» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνα εντόπισε το υπουργείο Υγείας, με υλικό που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Ο Ανδρέας Λοβέδρος έστειλε πριν από λίγο μήνυμα σε... όλους τους διοικητές της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως «το πάρτι με τα υλικά τελείωσε».

«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει θυσίες και κάποιοι άλλοι να μην συμμορφώνονται. Η κανονικότητα θα εξαπλωθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση σε συνδικαλιστές, οι οποίοι έκαναν τους τελευταίους μήνες λόγο για ελλείψεις υλικών, ενώ στην ουσία οι αποθήκες αρκετών νοσοκομείων είναι γεμάτες με υλικά που κοστίζουν… χρυσό».

Την αποκάλυψη έκανε ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, διευκρινίζοντας ότι ενώ στις 25η Μαΐου το Ιπποκράτειο είχε υλικά 1 εκ. ευρώ, για την εύρυθμη λειτουργία του χρειαζόταν υλικά μόλις 200.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Μουσιώνης οι γιατροί έκαναν χρήση των υλικών κατά το δοκούν, με τις εταιρείες να μετατρέπουν τα ελληνικά νοσοκομεία σε αποθήκες τους.

Διευκρινίζεται πως τα υλικά αυτά δεν είχαν προπληρωθεί, αλλά αποτελούσαν παρακαταθήκες, άρα ο λογαριασμός πληρωνόταν μετά χρήση τους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου