Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

10.000 ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Το ΣΔΟΕ «έπιασε» μαύρο χρήμα από 10.000 πιστωτικές off shore


Το ΣΔΟΕ «έπιασε» μαύρο χρήμα από 10.000 πιστωτικές off shore



Ο «μεγάλος αδελφός» του υπουργείου Οικονομικών τελικά είναι ήδη εδώ. Ενώ ετοιμάζεται η πλήρης εφαρμογή για τον έλεγχο και της παραμικρής δαπάνης των πολιτών με την ενημέρωση της βάσης δεδομένων της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ήδη έχουν καταγραφεί οι κάτοχοι 10.000 πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Κύπρος, Λουξεμβούργο κ.λπ.) αλλά και σε σύνδεση με λογαριασμούς off shore εταιρειών.
Πρόκειται για κατοίκους της Ελλάδας, επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους με ιδιαιτέρως χαμηλές φορολογικές δηλώσεις οι οποίοι όμως κάνουν ιδιαιτέρως μεγάλες δαπάνες χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές τους κάρτες. Οπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών οι κάρτες είναι συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό όπου έχουν μεταφερθεί μεγάλα ποσά τα οποία προφανώς δεν έχουν δηλωθεί ποτέ και δεν έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα.
Οι κάτοχοι των πιστωτικών αυτών καρτών θα ελεγχθούν για το πόθεν έσχες των ποσών που έχουν ξοδέψει αλλά και όσων έχουν στείλει με εμβάσματα στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές.
Πριν από 2 χρόνια από έλεγχο του ΣΔΟΕ σε κατάστημα γνωστής μάρκας ρούχων και αξεοσυάρ στο Κολωνάκι διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει αγορές μέσω 2.000 πιστωτικών καρτών που είχαν εκδοθεί σε χώρες που έχουν χαρακτηρισθεί φορολογικοί παράδεισοι αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία , το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και η Μεγάλη Βρετανία.
Από το συστηματικό έλεγχο των κωδικών που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι αγορές ήταν συνεχείς, όπως και οι αναλήψεις σημαντικών ποσών από τα ΑΤΜ των τραπεζών.
Μάλιστα, οι κωδικοί πολλαπλασιάζονταν καθώς οι κάτοχοι των καρτών αφενός αυξάνονταν και αφετέρου εξέδιδαν και νέες για τα μέλη των οικογενειών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου