Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ






Οι «Χρυσαυγίτες» της ΕΛ.ΑΣ- Έσφιγγαν τα νύχια αλλοδαπών κρατουμένων με πένσες

 

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και ακραία κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς μελών της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα μακρύ κατάλογο υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει και ερευνά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί συμπεριλαμβάνονται προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει 17 περιστατικά που εξετάζουν οι αξιωματικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων. Μια καταγγελία σοκάρει. Αστυνομικοί αφού ξυλοκόπησαν δύο Πακιστανούς, έσφιξαν με πένσα τα δάκτυλα του ενός μέχρι να μαυρίσουν τα νύχια ενώ στον άλλον του έκοψαν με ψαλίδι το μουστάκι.


Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας των υποθέσεων φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών που αναφέρονται στη λίστα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν διατηρούν - πέρα από κοινή νοοτροπία - και «αγαστές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Τα απανωτά περιστατικά ρατσισμού έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στους επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που αποφάσισαν να σταθούν αμείλικτοι σε κάθε κρούσμα που προκύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου