Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα: Η Αλβανία ξεκινάει από την ΠρέβεζαΠροκλητικές δηλώσεις Μπερίσα: Η Αλβανία ξεκινάει από την Πρέβεζα - Ακύρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο Αβραμόπουλος

Νέα επιδείνωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων έπειτα από την ομιλία του Σαλί Μπερίσα για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της επίσκεψης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.»

Ουσιαστικά, οι δηλώσεις Μπερίσα , δημιουργούν θέμα εδαφικών διεκδικήσεων της Αλβανίας προς την Ελλάδα, ήρθαν ελάχιστες ώρες προτού ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στα Τίρανα.

Για την ιστορία ο Μπερίσα μιλώντας για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας τόνισε: «τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου