Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑΞΙ

Απίστευτες εικόνες ντροπής με πρωταγωνιστές τοπικούς ταξιτζήδες
2.500 τουρίστες αποκλείστηκαν το πρωί της Πέμπτης μέσα στα κρουαζιερόπλοια Louis Cristal και Louis Majesty , μέσα στο λιμάνι του Ηρακλείου, από ιδιοκτήτες ταξί!
Οι τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αναμενόταν να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες εκδρομές – κυρίως στην Κνωσό – και φυσικά να περιηγηθούν την πόλη και την αγορά του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπήρξαν προπηλακισμοί και διαπληκτισμοί ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και πούλμαν που πραγματικά τραυματίζουν τόσο την κρουαζιέρα όσο και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ καθ’ όλη σχεδόν την Τετάρτη τα αεροδρόμια του νησιού ήταν αποκλεισμένα γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν ακόμη και πτήσεις μερικές εκ των οποίων «τσάρτερ».
Πολλοί τουρίστες «υποχρεώθηκαν» να μεταφέρουν στα χέρια τις βαλίτσες τους από την ζώνη αποκλεισμού που είχαν σχηματίσει τα ταξί μέχρι τις αίθουσες των αεροδρομίων.
Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της παράνοιας που φαίνεται να καταλαμβάνει όλο και ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία δείχνει να επιλέγει τον αυτοχειριασμό.

Στην προκειμένη περίπτωση οι ιδιοκτήτες των ταξί του Ηρακλείου, προκειμένου να μην απελευθερωθεί ο κλάδος τους, φρόντισαν να καθυποτάξουν όχι μόνο τους 2.500 αυτούς τουρίστες, που προφανώς θα ακούνε Ελλάδα και θα φεύγουν τρέχοντας, αλλά ακόμη περισσότερο την τοπική αγορά και οικονομία της πόλης στην οποία ζουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου