ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ !! ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ E.coli
Μολυσμένο κρέας στην ελληνική αγορά
Στην απόσυρση βοδινού κρέατος στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροορργανισμός Ο157 του βακτηρίου Ε.coli προχωρά ο ΕΦΕΤ, έπειτα από τη σχετική ενημέρωση που είχε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις περιοχές όπου διακινήθηκαν οι παρτίδες του συγκεκριμένου κρέας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι βελγικές αρχές ανίχνευσαν τον συγκεκριμένο παθογόνο μικροοργανισμό σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225104 CE) στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές αναφέρονται σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις για τη διακίνησή του. Πρόκειται για τις εξής :
-«ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης) : αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.
-«ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη) : Αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.
-«ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης) : α) Αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και β) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.
-«ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : α) Αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και β) Αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.
Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα που να συνδέονται με το συγκεκριμένο στέλεχος στις εν λόγω περιοχές όπου διακινήθηκαν τα αναφερόμενα προϊόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο συνιστάται στους καταναλωτές να ακολουθούν ορθές πρακτικές υγιεινής και σωστό χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι, όπως:
- Σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα.
- Καλό μαγείρεμα του κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του κιμά
- Χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας, διαφορετική για το μαγειρεμένο ή για τα φρέσκα λαχανικά.
Εναλλακτικά θα πρέπει να πλένεται η επιφάνεια κοπής με σαπούνι μεταξύ των διαφόρων χρήσεων μίας επιφάνειας.
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου