Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ


Κατασχέθηκαν 19 τόνοι μολυσμένου κρέατος

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση φορτίου 19 τόνων ακατάλληλων κατεψυγμένων αλιευμάτων, προέλευσης Νέας Ζηλανδίας, προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Ειδικότερα, ο Σταθμός Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου του Πειραιά, ύστερα από ενημέρωση, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASF) της ΕΕ, προχώρησε στην κατ’ αρχήν δέσμευση φορτίου κατεψυγμένων θράψαλων, συνολικής ποσότητας 19.350 kgr, προέλευσης Νέας Ζηλανδίας, το οποίο εισήχθη στην Ελλάδα από εταιρεία, με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο, που διεξήγαγε το αρμόδιο Ινστιτούτο του ΥΠΑΑΤ, διαπιστώθηκε η ύπαρξη έντονης παρασίτωσης.

Κατά συνέπεια, το φορτίο κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναπόστολή του στη χώρα προέλευσης.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής και Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, οι έλεγχοι που διενεργεί, μέσω των υπηρέσιών του, το ΥΠΑΑΤ στα εισαγόμενα φορτία τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης είναι συνεχείς και εντατικοί, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου