Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΜΕ 1 ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ




Ένας νεαρός Ηρακλειώτης νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός συμπλοκής μεταξύ οπαδών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περίπου 30 άτομα, οπαδοί του Παναθηναϊκού ενισχυμένοι από οπαδούς του Ηροδότου από τη μία, και του ΟΦΗ από την άλλη βρέθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή, με τις πληροφορίες να λένε ότι είχαν δώσει ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο, για να λύσουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές τους.

Ήταν όμως ένα ραντεβού ... θανάτου, με αφορμή ένα μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε περίπου στις 02.30 στην παραλιακή λεωφόρο, το οποίο κινητοποίησε μέσω κινητών τηλεφώνων και sms, περίπου 30 άτομα από κάθε πλευρά.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις 03.30 στο Παλιό Γεφυράκι μπροστά από την ΕΡΑ Ηρακλείου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν "γυμνοί", έπεσαν όμως πάνω σε ομάδα οπαδών του ΟΦΗ οι οποίοι "αρματωμένοι", με ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και μαχαίρια και "καμουφλαρισμένοι" με κράνη, είχαν προσέλθει στο ραντεβού.
Η συμπλοκή ξέφυγε από τον έλεγχο και ...βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης, από τα Μάλια να χτυπηθεί θανάσιμα από μαχαίρι στη δεξιά κοιλία και τον αριστερό θώρακα, ενώ όταν διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στις 03.55 ήταν ήδη νεκρός. Ο νεαρός που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα Μάλια δε ήταν παρών στο αρχικό επεισόδιο, αλλά κλήθηκε για "βοήθεια". Ο νεαρός, μάλιστα, επρόκειτο να παρουσιαστεί στο στρατό στις 19 Σεπτεμβρίου. Η κηδεία του άτυχου 21 χρονου θα γίνει στις 17.00.

Οι γονείς του νεαρού κατέφθασαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο περίπου στις 06.00 το πρωί, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι η βόλτα του γιου τους στο Ηράκλειο τον οδήγησε να πέσει νεκρός από μαχαιριές. Ψυχολογική υποστήριξη δέχτηκαν από το νοσοκομείο οι γονείς του 21χρονου νέου.
Δύο ακόμα νέοι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Ο ένας εκ των δύο τραυματιών, από την Αθήνα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με ποια αφορμή βρέθηκε στο Ηράκλειο. Από τους δύο τραυματίες, ο 19χρονος φέρει κάταγμα στην κνήμη και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική του Βενιζελείου, ενώ ο 21χρονος από την Αλικαρνασσό μεταφέρθηκε με επιπόλαια τραύματα κι αφού εξετάστηκε στο ΤΕΠ, πήρε εξιτήριο.

Η αιματηρή συμπλοκή κατέληξε ... σε φωτιές, καθώς οι συγκεντρωμένοι ταραξίες δε δίστασαν να βάλουν φωτιά σε τρία δίκυκλα, σε δρόμο κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στις 03.40 και έσβησε τις πυρκαγιές.

Συλλυπητήρια στο Facebook

Συλλυπητήρια μηνύματα, ένα "αντίο", μερικές λέξεις, αφήνουν στη σελίδα που δημιουργήθηκε λίγες ώρες μετά το θάνατο του 21χρονου, στο Facebook (δείτε εδώ). Απο τη σελίδα δε λείπουν προβληματισμοί για την κατάσταση με τους οπαδούς ομάδων που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
"Στοίχημα" η ταυτοποίηση του φονιά

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις νεαρών ηλικίας 20,20,21,21,18 και 19 ετών, για συμμετοχή στα επεισόδια από την πλευρά των Παναθηναϊκών, ωστόσο ο εντοπισμός των ατόμων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο από το "στρατοπέδο" του ΟΦΗ και κυρίως η ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας αποτελεί "στοίχημα" για την αστυνομία, καθώς είχαν φροντίσει με κράνη και κουκούλες να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Η αστυνομία, τώρα, με τη βοήθεια δύο εισαγγελέων ξεκινά έρευνες "πόρτα-πόρτα", καθώς εκτιμάται ότι το αιματηρό περιστατικό συνδέεται με τα μικροεπεισόδια που είχαν σημειωθεί σε Ν. Αλικαρνασσό και Θέρισσό πριν μερικούς μήνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο ίδιος πυρήνας οπαδών του ΟΦΗ που πρωταγωνίστησε στα τότε επεισόδια, πρωταγωνίστησε και στην τραγική συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 21χρονου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου