Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ


Μετέφεραν βιοντίζελ αντί τρόφιμα

Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και στο χώρο των μεταφορών για διακίνηση βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) με βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων, κατά παράβαση της υφιστάμενης εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Επίσης, άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν την καταλληλότητα και την υγιεινή των οχημάτων.
Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν έπειτα από ελέγχους της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία τόσο με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όσο και με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και ύστερα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ).
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΦΕΤ η διαδικασία επιβολής προστίμων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως το ΥΠΟΜΕΔΙ, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.
Επίσης, κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του ΕΦΕΤ με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και της Τροχαίας, οι οποίοι έγιναν σε διόδια του οδικού άξονα Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων «ΠΑΘΕ», εντοπίστηκαν τέσσερα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων που παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία για ανάλογες παραβάσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου