Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


Εφέτης-ανακριτής για το σκάνδαλο της Μυκόνου 

Ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση μίας από τις σοβαρότερες υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων ετών, που σχετίζεται με σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων σε νησιά των Κυκλάδων και ανείσπρακτα πρόστιμα ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση μίας από τις σοβαρότερες υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων ετών, που σχετίζεται με σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων σε νησιά των Κυκλάδων και ανείσπρακτα πρόστιμα ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, η Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου αποφάσισε να αναθέσει την έρευνα του μεγάλου αυτού σκανδάλου σε εφέτη-ανακριτή, στη Μαρ. Αρχοντάκη, καθώς η εξαιρετική σοβαρότητα και πολυπλοκότητα της υπόθεσης καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει έμπειρος δικαστικός λειτουργός.
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται διευθυντικά στελέχη τοπικών Πολεοδομιών, αστυνομικών αρχών, μηχανικοί, εργολάβοι, δικηγόροι αλλά και πρώην εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί με πληθώρα ιδιοκτητών κατοικιών, τουριστικών μονάδων, κ.λπ., ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι η πολυαναμενόμενη ανάκριση θα αναδείξει και κάποιους "επωνύμους".
Συντονισμένη έρευνα με τη βοήθεια και της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατέδειξε επίσης ότι κάποιοι από την πλευρά της Αστυνομίας έκαναν "τα στραβά μάτια" σε παραβάσεις, αδιαφορώντας για σχετικές καταγγελίες κ.λπ. Την ίδια στιγμή το δικαστικό άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών έφερε στο φως υψηλότατες τραπεζικές καταθέσεις (πάνω από 600.000 ευρώ) στελεχών της Πολεοδομίας, που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από εισοδήματα στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου