Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

MIG - ΑΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


Τώρα, ο Mr. MIG «το παίζει» Μεσσίας στην Κύπρο!

 Στην Ελλάδα, πια, δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν. Το θράσος μερικών ανθρώπων, όμως, είναι απίστευτο. Ο Ανδρέας Βγενόπουλους, αφού προσπάθησε να εμφανιστεί ως ο Μεσσίας της
πολιτικής ζωής του τόπου –και, ακολούθως, διέψευσε παταγωδώς κάθε προσδοκία που ο ίδιος καλλιέργησε προσπαθεί, πλέον, να παίξει το ίδιο παιχνιδάκι στην Κύπρο. Επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο Έλληνας Μπερλουσκόνι. Με άποψη επί παντός του επιστητού, αφ' υψηλού κριτική για τα πάντα, προτάσεις -γενικόλογες και άνευ ουσίας, με αποκλειστικό στόχο τον εντυπωσιασμό- για όλα. Τώρα, που ο original Μπερλουσκονισμός πνέει τα λοίσθια εκεί που γεννήθηκε -στην Ιταλία- και ο Καβαλιέρε πήρε την άγουσα για το σπίτι του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να εξαγάγει τον... εαυτό του στη Μεγαλόνησο, να πλασαριστεί ως μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής στους Κύπριους!

Η στρατηγική
Πώς αναπτύσσεται, λοιπόν, η στρατηγική του Mr. MIG;
Ως πρώτο βήμα, ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε -στις 4 Νοεμβρίου- την αποχώρησή του από την προεδρία της κυπριακής τράπεζας Marfin-Λαϊκή, μια κίνηση που είχε προκαλέσει αίσθηση στη Λευκωσία και κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα της Μεγαλονήσου (το οποίο είναι απόλυτα εκτεθειμένο στα ελληνικά ομόλογα).

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, έδωσε μια από τις συνεντεύξεις-παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή του τόπου, που τόσο μας είχαν ταλαιπωρήσει στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, όμως, το κανάλι δεν είχε τα studios του την Αθήνα. Μίλησε στο κανάλι Σίγμα της Λευκωσίας, στην εκπομπή «60 λεπτά» του δημοσιογράφου Χρύσανθου Τσουρούλη.

Από την τηλεόραση
Από τηλεοράσεως, με το γνωστό Μεσσιανικό ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο κ. Βγενόπουλος είχε το θράσος να απευθυνθεί στον κυπριακό λαό και να ισχυριστεί το απίστευτο: ότι παραιτήθηκε από την προεδρία της Marfin-Λαϊκή για να μπορεί, πλέον, να παρεμβαίνει στα πράγματα! Και, ως πρώτη τέτοια -ξεδιάντροπη- παρέμβαση, πρότεινε να πάει στην Κύπρο η BlackRock, η αμερικανική ελεγκτική εταιρεία που ήρθε στην Ελλάδα, για να ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες που βρέθηκαν στα κόκκινα.
Το αδιανόητο είναι ότι ο Mr. MIG καλούσε τη BlackRock να ξετινάξει τις κυπριακές τράπεζες, λίγα μόλις λεπτά αφού είχε δηλώσει -στην ίδια εκπομπή- ότι οι τράπεζες της Κύπρου είναι πολύ ισχυρές!
Και, μπορεί πια στην Ελλάδα να μη μας εντυπωσιάζει οτιδήποτε κι αν προέρχεται από τον ανεκδιήγητο κ. Βγενόπουλο, ωστόσο φαίνεται πως οι Κύπριοι δεν τον έχουν μάθει ακόμα, με συνέπεια η συνέντευξή του να συζητηθεί πολύ.

Το «σούπερ» συνέδριο
Χτες, ο Mr. MIG και η Λαϊκή διοργάνωσαν ένα σούπερ συνέδριο, παρόμοιο του οποίου δεν έχει ξαναδεί το νησί. Ένα συνέδριο, όπου συγκεντρώθηκε η αφρόκρεμα όλης της υφηλίου σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κορυφαίες προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο ειδικός σε θέματα κλιματικής αλλαγής και καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, λόρδος Νίκολας Στερν (Lord Nicholas Stern) και ο συγγραφέας του «Μαύρου Κύκνου» Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ (Nassim Nicholas Taleb). Ολοι έφτασαν χτες στην Κύπρο, προσκεκλημένοι του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Λευκωσία, αναρωτιούνται «πού το πάει ο Βγενόπουλος;». Παραιτείται από τη Λαϊκή, δίνει συνέντευξη-πολιτικό μανιφέστο στο Sigma Channel, διοργανώνει ένα πανάκριβο συνέδριο που όμοιό του δεν περίμενε ποτέ ότι θα δει η Κύπρος... Μήπως ο Mr. MIG προσπαθεί να κάνει στην Κύπρο ό,τι δεν κατάφερε στην Ελλάδα, γιατί τον πήραμε χαμπάρι; Μήπως ζήλεψε τον -επίσης επιχειρηματία- πρώην πρόεδρο του νησιού, Γιώργο Βασιλείου;

Βέβαια, ο ίδιος ο Βγενόπουλος δεν μπορεί να εκλεγεί, αφού δεν έχει κυπριακή υπηκοότητα, αλλά ποιος πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα διστάσει να βάλει μπροστινό έναν αχυράνθρωπό του, στη μανία που τον έχει καταλάβει να αποκτήσει πολιτική εξουσία, με κάθε θυσία;

 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου